İçki içmem diyenler yüzde kaç çıktı?

Bakanlığın yaptığı anket sonuçları Türk aile yapısını ortaya çıkardı. Halkın yarısı 'inançlıyız' derken bara gitmeyenlerin, içki içmeyenlerin oranı bakın kaç çıktı?

İçki içmem diyenler yüzde kaç çıktı?
30 Nisan 2013 Salı 11:14 tarihinde eklendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 26 bin 772 kişiyle Türkiye'nin aile yapısını belirledi. Ankete göre ailelerin yüzde 77.1'i mutlu veya çok mutlu. Yarısı inançlı. Yüzde 18.1'i başlık parası verdi.

 
26 BİN KİŞİYE, 81 SORU
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Türkiye'de aile yapısının profilini çıkarmak, yaşanan sorunları tespit edip çözüm üretmek için İzmir, Ankara ve İstanbul'da ''Türkiye Aile Yapısı Araştırması'' yaptı. Araştırmada 10 bin 578 evi 8 ay içerisinde tek tek dolaşarak 26 bin 772 kişiyle görüşen anketörler "Eşinizle mutlu musunuz?'', "Neden boşandınız" " Çocuklarınızla ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?", "İnançlı mısınız?", "Bara gidiyor musunuz", "İçki içiyor musunuz" gibi 81 soru sordu.
 
''BARA GİTMEM, İÇKİ İÇMEM''
 
Habertürk'ün anketine göre; Araştırma sonunda ailelerin yüzde 60'ı mutlu olduğunu, yüzde 93.8'i hiç bara ve gece kulübüne gitme alışkanlığı olmadığını, yüzde 82.5'i ise hiç içki içmediğini söyledi. Dağılmış ailelerin oranı yüzde 21.2 çıktı.
 
KATILIMÇILARIN YARISI İNANÇLI
 
Katılımcıların yarısı inançlı olduklarını ve dinin bütün gereklerini yerine getirdiklerini belirtti