İdam cezası geri mi geliyor?

Başbakan Erdoğan, partisinin MYK toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

İdam cezası geri mi geliyor?
02 Mayıs 2014 Cuma 14:05 tarihinde eklendi, 1.876 kez okundu.
Başbakan Recep Tayyip, partisinin MKYK toplantısına giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:
 
“İstişarelerimiz devam ediyor. Bugün Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantımız var. Orada da değerlendirmelerini yapacağız. Bütün bu değerlendirmelerin yanında bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti. Biz bir de Türkiye genelinde kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bunların neticelerini de ayrıca alacağız. Bu neticeleri aldıktan sonra da inşallah partimiz kendi adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı asla istişarelerden rahatsız olmaz. Böyle bir şey sözkonusu değil.”
 
Seçim sistemi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Başbakan Erdoğan, “En ideal olanının hazırlığını yapıyoruz. Kısa bir sürede karar vermek zorundayız” diye konuştu.
 
Son dönemde yaşanan çocuk cinayetleriyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Bu olaylar idamlık olaylar. İdam gelmese dahi bu cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbete varıncaya kadar düşünülecek bir süreçtir bu. Çünkü bu tür ölümler karşısında duyarsız kalmak mümkün değil. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ağırlaştırılmış müebbet bizim gündemimizdedir" dedi.
 
Erdoğan, bir soru üzerine bu kişiler için hadımlaştırma gibi konuların gündemlerinde olmadığını dile getirdi.