İdam edilenlerin mektuplarını istediler

İzmir İnsan Hakları Derneği üyeleri, 1982'de idam edilen 3 işçinin son mektuplarının iade edilmesi için kampanya başlattı.

İdam edilenlerin mektuplarını istediler
13 Mart 2013 Çarşamba 20:01 tarihinde eklendi.

 

Konak'taki dernek binasında yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
 
"31 yıl önce bugün, Buca Cezaevi'nde üç genç sosyalist işçi Seyit Konuk, Necati Vardar ve İbrahim Ethem Coşkun, idam edildi. Onlar bu topraklarda idam edilen ilk işçilerdir. İşçi sınıfının onuru ve gururudur. Çünkü faşizmin mahkemeleri, onları 1 Mayıs günü mahkum etmek istediğinde, işçi sınıfının bu üç genç üyesini, işçilerin mücadele gününde yargılamak istediğinde, kendileri yargıladılar. Çünkü Seyit Konuk, mahkemede söz alarak, 'Bugün 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

Hepinizi 1 Mayıs'ta ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum' diyerek mahkeme heyetini şaşkına çevirdi. Bizler 31 yıl sonra bugün onları yeniden saygıyla anıyoruz. İdam edilen yoldaşların dosyaları ailelerine verildi. ve bu dosyalarda yer olan bilgiler bize yoldaşlarımızın son mektuplarının ailelerine verilmediklerini gösteriyor. Bu mektuplar işçi sınıfında aittir, işçi sınıfının kültür mirasıdır. Bu nedenle yoldaşlarımızın mektuplarını alacağız. Bu mektupların geri verilmesi için başlattığımız kampanyaya duyarlı herkesin desteğini bekliyoruz."

DHA