İddianame derbi haftası

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, şu ana dek 18 maçın 11'inin incelemesini bitirdi. İddianame ya Kasım sonu ya da Aralık ayı başı mahkemeye sunulacak

İddianame derbi haftası
12 Ekim 2011 Çarşamba 08:19 tarihinde eklendi.

 

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 31 kişinin tutuklandığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen şike soruşturması ile ilgili dün internet sitelerinde çeşitli iddialar ortaya atıldı.
 
Soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk'in davayla ilgili iddianameyi hemen hemen hazırladığını, 20 gün içinde de mahkemeye sunacağını söylediği öne sürüldü.
 
Öncelikle şunu hemen belirtelim Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da tutuklandığı şike soruşturmasında iddianame halen yazılıyor. Ancak internet sitelerinde iddia edildiği gibi 20 gün içinde açıklanması da kesinlikle beklenmiyor.
 
SAVCI MEHMET BERK'İN 7 MAÇI KALDI
 
İDDİANAMENİN en önemli bölümlerini şike yapıldığı veya teşvik primi verildiği iddia edilen 18 maç oluşturuyor. Berk'in iddianamede yer vereceği bu 18 maçtan şu ana kadar toplam 11 maçın anlatımını tamamladığı öğrenildi. Savcı Mehmet Berk, 7 maçın anlatımını ise sürdürüyor. İddianamede maçlara ilişkin iddiaların ardından Olgun Peker'e yönelik örgüt iddialarına ilişkin bölümün anlatılacağı da kaydedildi. Peki iddianame ne zaman mahkemeye sunulacak?
 
AKŞAM'IN ulaştığı bilgilere göre iddianamenin mahkemeye sunulmanın beklendiği tarih büyük bir tesadüfe rast geliyor. Berk'in yazımını sürdürdüğü iddianameyi Kasım ayı sonu, Aralık ayı başında mahkemeye sunması bekleniyor. Eğer o tarih 5 Aralık olursa Süper Lig'in 14. haftasında yani 7 Aralık'ta oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisi öncesi, iddianame mahkemede olacak. UEFA, iddianame hazırlanıp dosya üzerindeki gizlilik kararı kalktıktan sonra sportif cezaların verilmesini istiyor.