İdlib ve Humus bombardıman altında

Suriye ordusunun muhaliflerin yoğun olduğu yerleri ağır silahlarla bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 51'e ulaştığı bildirildi.

İdlib ve Humus bombardıman altında
04 Nisan 2012 Çarşamba 19:01 tarihinde eklendi.

Ülkenin kuzeyinde yer alan ve bir aydan bu yana operasyonların devam ettiği İdlib kentinde ordunun ağır silahlarla saldırması ve bombalaması sonucu 17 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'ta ise top ateşi ve hava saldırılarında 16 sivilin hayatını kaybettiğini, bir caminin büyük hasar gördüğünü ifade etti. 
    
Başkent Şam'ın banliyölerinde de muhaliflere karşı düzenlenen baskınlarda ve açılan tank ateşinde 15 kişinin öldüğünü aktaran konsey, Hama, Deyr Ez Zor ve Halep kentinde güvenlik güçlerinin çevreye rastgele ateş açmasında birer kişinin öldüğünü duyurdu. 
    
Öte yandan yerel muhalifler, Dera kentine bağlı Dael'de atılan roketlerin yerleşim birimlerine isabet etmesi sonucu yaralıların olduğunu ve yüksek binaların çatılarında bulunan keskin nişancıların halkın üstüne ateş açtığını bildirdi. 
    
İnhil kentinde de rastgele açılan tank ateşinde birçok binanın hasar gördüğünü ve bazılarında yangın çıktığını dile getiren aktivistler, operasyonların düzenlendiği yerlerde yüzlerce kişinin can güvenliğinden dolayı kentleri terk etmeye başladığını vurguladı. 
    
Aktivistler, askerlerin Hama'nın Karf Nabuda da bir imamın evini yıktığını da kaydetti.