İDO, bayramda rekor kırdı

İDO, Ramazan Bayramı'nda yolcu ve araç taşıma rekoru kırdı.

İDO, bayramda rekor kırdı
25 Ağustos 2012 Cumartesi 12:07 tarihinde eklendi, 1.228 kez okundu.

 

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den (İDO) yapılan açıklamaya göre, 17-21 Ağustos tarihleri arasında 1 milyon yolcu ve 160 binin üzerinde araç taşıyan İDO, hem yeni bir rekora imza attı, hem de bayram boyunca yaşanan trafik yoğunluğunda yolculara hızlı ve konforlu seyahat imkanı sundu. 
     
İDO, hızlı feribot, deniz otobüsü, arabalı vapur ve İDOBÜS tarifeli seferleriyle birlikte belirlediği anlık ek seferleriyle de bu süreçte trafiği büyük ölçüde rahatlattı. 
     
Bayram boyunca 4 bin sefer gerçekleştiren ve 54 gemisi ile hizmet sunan İDO, şehir içi deniz otobüslerinde 115 bin, şehirlerarası deniz otobüslerinde 70 bin, İDOBÜS ile 25 bin, araba vapuru hatlarında Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem arasında 620 bin, hızlı feribotlarında ise Yenikapı, Bursa, Bandırma ve Yalova hatlarında 170 bin yolcu taşıdı. 
     
Açıklamada görüşlerine yer verilen İDO Üst Yöneticisi (CEO) Önder Sezgi, doğru planlama ve uygulamayla yoğun talebi çok iyi karşıladıklarını belirterek, böylece yolcuları rahat ettirmeyi başardıklarını kaydetti. 
     
Sezgi, ''Marmara'nın iki yakısında adeta mekik dokuyan gemilerimiz, trafiği büyük ölçüde rahatlatırken, İDO'yu en hızlı ve konforlu ulaşım alternatifi olarak bir kez daha öne çıkardı. Yolcularımızın bu ilgi ve güveninden aldığımız güçle, Kurban Bayramı ile ilgili çalışmalarımıza da şimdiden başladık.'' 
     
İDO'nun, 17 Eylül'de başlayacak kış tarifesi için hazırlıkların da tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.