İdo Berklee’de okuyacak

Uğradığı silahlı saldırı sonrası hızla sağlığına kavuşan İbrahim Tatlıses, önceki gün hayatının en duygusal günlerinden birini yaşadı.

İdo Berkleede okuyacak
16 Temmuz 2012 Pazartesi 10:19 tarihinde eklendi, 1.351 kez okundu.

 

“Urfa’da Oxford vardı da gitmedik mi?” diyen ve okuyamadığı için hep hayıflandığını anlatan Tatlıses’in hayalini oğlu İdo Tatlıses (20) gerçekleştirecek.

İdo, mezunları arasında Ahmet Güvenç, Aydın Esen ve Arif Mardin gibi ünlü isimlerin de bulunduğu dünyanın sayılı müzik okullarından biri olan ABD’deki Berklee College of Music’e kayıt yaptırdı. Tatlıses, Amerika’ya uçmadan önce oğlu İdo için önceki akşam Etiler’de işlettiği kebapçıda veda yemeği verdi. İdo babasıyla vedalaştıktan sonra annesi Derya Tuna ile 07.25 uçağıyla ABD’ye uçtu. Derya Tuna ile arası bozuk olan İbrahim Tatlıses, havalimanında oğlunu yolcu etmeye gitmedi. Babasının daha sonra Amerika’ya gideceğini söyleyen İdo, “Babamla birbirimize sarılıp hüngür hüngür ağladık ama daha sonra yanıma gelecek” dedi.
 
Grammy rekortmeni okul
Boston’da 1945 yılında bağımsız konservatuvar olarak kurulan Berklee College of Music, diğer okulların aksine klasik müzik yerine caz başta olmak üzere çağdaş müziğe yönelik öğrenci hazırlayarak dikkatleri üzerine çekti. Şu anda bir dönemlik harcı 18 bin dolar olan okulun 99 öğrencisi toplam 221 Grammy Ödülü aldı.

Milliyet