İDO, yarıyıl tatili ek için ek seferler düzenleyecek

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sömestr tatili sebebiyle bir dizi önlem aldığını açıkladı. Bu amaçla 25 Ocak Cuma, 26 Ocak Cumartesi, 1 - 3 ve 10 Şubat günleri için birçok hatta ek seferler konuldu.

İDO, yarıyıl tatili ek için ek seferler düzenleyecek
24 Ocak 2013 Perşembe 14:34 tarihinde eklendi.

 

İDO’nun tatil sebebiyle yapacağı ek seferler şöyle: “25 Ocak Cuma akşamı Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasında saat 17.40 hızlı feribot seferi; Bostancı-Yenikapı-Armutlu T.K. – Armutlu hattında 18:15’te ek deniz otobüsü seferi. 26 Ocak Cumartesi öğlen saatinde Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasında saat 13.30 hızlı feribot seferi. 1 Şubat Cuma akşamı Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasında saat 17.40 hızlı feribot seferi. 3 Şubat Pazar akşamı Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasında saat 17.40 hızlı feribot seferi. 10 Şubat Pazar akşamı yine Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı arasında akşam saat 17.40’ta ek birer hızlı feribot seferi. 
 
Ayrıca İDO, Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında da yoğunluğu karşılayacak tüm önlemleri aldı. İDO, sömestr tatilinin başı ve sonu için koyduğu ek seferlerin yanı sıra, tüm tatil boyunca ulaşımı rahatlatacak, yolcularına yeni avantajlar getirecek kararlar da aldı. İDOBÜS (Kabataş-Bursa), Bostancı-Yenikapı-Bandırma, Bostancı-Yenikapı-Armutlu T.K.- Armutlu, Yenikapı-Yalova ve Kartal-Yalova hatlarında, tatil boyunca çalışacak deniz otobüsleri için dış hat hızlı feribot ve deniz otobüsü sefer sayısı bin 200’e çıkarıldı. Tüm bu seferler için yaklaşık 610 bin koltuk ve 81 bin araç bileti satışa sunuldu.
 
İDO’nun devam eden kampanyalarında çok hesaplı fiyat seçenekleri sömestr boyunca yolcularla buluşmaya devam edecek. Kabataş-Bursa 6 TL’den, Yenikapı-Bursa 9 TL’den, Yenikapı-Yalova 4 TL’den, Pendik-Yalova 5 TL’den, Yenikapı-Bandırma 19 TL, Yenikapı-Armutlu 16 TL’den ve Kartal-Yalova 4 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. 
 
İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, sömestr tatili için aldıkları önlemlere ve yürüttükleri ucuz bilet kampanyasına dair şunları söyledi: “Bu yıl sömestr tatilinde, bilhassa tatil başlangıcı ve sonunda oluşacak yoğunluğu öngörerek yolcularımızı rahat ettirecek tüm tedbirleri her zamanki gibi aldık. Yoğunluğu yönetmek bizim için ayrı bir keyif. Sömestr tatilinin satışlarına baktığımızda, tatilcilerin tüm hatlarımızdaki biletlere çok yoğun bir ilgisi oldu. Uyguladığımız ucuz bilet kampanyasının da etkisiyle biletler tükenince, tedbirlerimizi geliştirerek hemen ek seferler koyduk. Bu yoğun ilgi aynı zamanda müşteri memnuniyetini maksimuma çıkarmak için başlattığımız kampanyalara dönük bir ilgidir. İDO’nun hesaplı, hızlı ve konforlu seyahat anlayışına dönük bir ilgidir. Kampanyalarımız, yolcularımızdan yoğun ilgi gördüğü için yıl boyu sürecek.”
 
İDO, Bursa Uludağ’da sömestrden yararlanarak kar tatili gerçekleştirmek isteyen yolcularına ek bir fırsat da sağladı.
 
İDO yolcuları, İDO ve Touristica Seyahat Acentesi işbirliği ile Uludağ’da bulunan ve İDO’nun web sitesinde adları yer alan otellerde sömestr tatili boyunca kendilerine özel ekstra yüzde 5 indirimden yararlanabilecek.

CİHAN