İDO'nun rakibi sefere başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO ) Norveç'ten alınan deniz otobüsü ile ilk seferini gerçekleştirdi.

İDOnun rakibi sefere başladı
23 Ocak 2013 Çarşamba 15:37 tarihinde eklendi.

İstanbul ile Bursa arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO ) Norveç'ten alınan deniz otobüsü ile ilk seferini gerçekleştirdi. Ulaşım işinin kimsenin tekeline bırakılamayacağını ifade eden Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, “Kalitenin sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu işi para kazanmak için yapmıyoruz.” dedi.  

 
BUDO’ya ait ilk sefer Bursa’nın ilçesi Mudanya ile İstanbul Kabataş arasında gerçekleştirildi. İlk sefere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de geldi. 
 
Seferler ile ilgili Kabataş’taki BUDO İskelesi’nde basın mensuplarına bilgi veren Başkan Altepe, “Yaklaşık iki saat içinde Bursa’dan İstanbul’a geldik. Ancak bu sefer, Bursa Deniz Otobüsleri ile İstanbul’a geldik. Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımın kolaylaşması çok önemli. Özellikle özelleştirmenin yapılmasıyla İDO’da yaşanan sıkıntılar, dinamik fiyat uygulamaları ve daha fazla kazanç arzusu bazı sıkıntılar yaşanmasına sebebiyet verdi. Bu sıkıntılardan sonra İstanbul halkından İDO’ya alternatif ulaşım talebi geldi. Yapılan görüşmelerin sonunda şartnamede Bursa, Bandırma ve Yalova unutulmuş ve bu konuda her türlü dinamik fiyat uygulamaları özelleştirmeyi alan firmaya bırakılmış. Bu iş kimsenin tekeline bırakılamaz.” diye konuştu. 
 
‘İŞE 4 GEMİYLE BAŞLADIK’
 
İtalya, Yunanistan ve Finlandiya’da 3 adet gemi bulduklarını ve kendi şartlarına uyan üç gemiyi satın aldıklarını dile getiren Başkan Altepe, “3 gemiyi satın aldık. Bir gemiyi de kiraladık. 4 gemiyle başlamamız bu işte ciddi olduğumuzu gösteriyor.” ifadelerini kullandı. 
 
‘GÜNDE KARŞILIKLI İKİ SEFER OLACAK, TALEP OLURSA SEFER SAYISI ARTACAK’
 
Tarifeli seferlerin yarın başlayacağını vurgulayan Altepe, “Sabah 07.00’da ve 15.30’da Bursa’dan İstanbul’a, yine dönüş İstanbul’dan Bursa’ya 10.30 ve 18.30 saatlerinde olacak. Bu bir başlangıç. Seferler karşılıklı olacak. Şu anda iki gemimiz karşılıklı olarak başladı. Ama elimizde 4 gemi var. Her an artan talebe karşı seferleri yapacağız. Amacımız güçlü bir filo kurmak. Sağlıklı ulaşım olsun istiyoruz. Kalitenin sağlanmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.  
 
‘TAM 18, İNDİRİMLİ BİLET 14 TL’
 
Bursa  ile İstanbul arasındaki ulaşım köprülerinin artmasının en büyük hedefleri olduğunu anlatan Altepe, “Hayırlı bir günde başlıyoruz. Fiyatlarımız sabit. Gün ve saate göre fiyat dalgalanması olmayacak. Biz insanımızı yanıltmak istemiyoruz. 18 liraya insanımızı taşıyoruz. Öğrenci indirimi de bizde var. 14 lira öğrenci indirimli bilet fiyatı. Biletlerimiz gişelerden ve internetten alınabiliyor. Desteklediğiniz takdirde hizmetimiz devam edecek.” bilgisini verdi.  
 
‘AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL’
 
Para kazanma amaçlarının olmadığını vurgulayan Altepe şöyle devam etti: “Sektöre kalite ve istikrar getirme amacımız var. Tüm sistemimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylı. Bizim kimse ile herhangi bir davamız yok. Burayı kiralayarak geldik. Şartnamede Bursa ile ilgili madde koyulmamış. Güney Marmara konulmamış. Buradaki boşluktan dolayı buraya girdik. Amacımız fiyatların dinamik olmasını engellemek ve kaliteyi arttırmak.” 

CİHAN