İDO'nun rakibi seferlere başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Deniz Otobüsleri İşletmeleri’nin (BUDO) ocak ayından itibaren Bursa - İstanbul arasında seferlere başlayacağını söyledi.

İDOnun rakibi seferlere başlıyor
31 Aralık 2012 Pazartesi 12:08 tarihinde eklendi.

 

Bursa´nın Gemlik ilçesi ile İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlatacaklarını da açıklayan Altepe, 19 kişilik deniz uçaklarının Haliç’ten kalkıp, Gemlik Dörtyol Mevkii’ne ineceği projeyi en hızlı şekilde uygulamaya geçireceklerini vurguladı. 
 
Başkan Altepe, Bursa’da ‘ulaşılabilir şehir’ hedefiyle bu dönem yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşıma aktardıklarını belirtti. BursaRay Görükle Hattı’nda ihalenin geçmiş dönem yapılmış olmasına rağmen, proje değişikliğine gitmeyi başardıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu değişiklikle Görükle hattının yanında Emek hattını da Bursa’ya kazandırmış olduk. ‘Yol medeniyettir’ ilkesinden hareketle bugüne kadar genişletilen ve yeni açılan yol uzunluğu 372 kilometreye ulaştı." dedi.
 
BUDO SEFERE BAŞLIYOR
 
Bursa Deniz Otobüsleri İşletmeleri’ni (BUDO) kurduklarını anlatan Altepe, Hüdavendigar, Yıldırım Beyazıt ve Nilüfer Hatun gemileriyle Ocak ayında seferlerine başlayacağını kaydeden Altepe, Bursa´nın Gemlik ilçesi ile İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlayacağını söyledi. Altepe, "Bursalı iş adamları 20 dakikada İstanbul´da olacak. Projeyle 19 kişilik deniz uçaklarının Haliç’ten kalkıp, Gemlik Dörtyol Mevkii’ne inmesi sağlanacak. Yenişehir Havaalanı’nın daha aktif kullanılması amacıyla da Bursa Hava Yolları’nın koordinasyonunu yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu alanda da kararlı adımlarını sürdürüyor. Bursa’da Teferrüç istasyonundan Oteller Bölgesi’ne 22 dakikada ulaşacak olan ve 8,84 kilometreyle dünyanın en uzun hatlı teleferiği olma özelliği taşıyan yeni teleferikte inşaat çalışmaları hız kazandı. Mevcut yolcu kapasitesinin 12 katına çıkarılacağı yeni sistemde 8’er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle, sıra bekleme derdi de önlenmiş olacak." diye konuştu. 
 
BURSA'NIN KALBİ BALKANLARDA ATIYOR
 
Başkan Altepe, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin Balkan ülkelerinde yapılan restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla Osmanlı’ya uzanan tarihi ve kültürel mirasın geleceğe taşındığını söyledi. Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Balkan ülkelerinde yaptığı rekonstrüksiyon çalışmalarının Balkanlar’da yaşayan soydaşlara da Türkiye’nin ve Bursa’nın desteğini hissettirdiğini kaydeden Başkan Altepe şöyle devam etti: "Bursa, Balkanlar’da iz bırakıyor. Balkanlar bizim parçamız. Türkiye´nin o bölgede kendisini hissettirmesine yardımcı oluyoruz. Bölgeye yaptığımız yatırımlar nedeniyle Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü oldu. Balkanlar´ın her köşesinde, çok büyük bir Bursa ve Türkiye sevgisi oluştu. Bu birliğin geliştirilmesi için kent dinamiklerimizin de desteğine ihtiyacımız var."

CİHAN