İdrar Kaçırma Tedavisi ve Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu

Bu sayfada İdrar Kaçırma Tedavisi ve Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu ilgili detaylı bir şekilde tedavisi ve tedavi merkezleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

İdrar Kaçırma Tedavisi ve Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu
26 Aralık 2017 Salı 14:02 tarihinde eklendi, 1.485 kez okundu.

İdrar Kaçırma Tedavisi konusu ile ilgili olarak idrar torbası ya da mesane adı verilen organ karın boşluğunda yer alan ve içerisinde idrarın tutulmasını sağlayan bir organdır. Bu organ belirli bir doluluğa ulaştığı zaman idrarımızı dışarı atmamız için vücut beyin yolu ile bazı sinyaller gönderir. Zamanında boşaltılmayan idrar torbalarında sarkma meydana gelir ve bu durum da ileriki zamanlarda oluşacak idrar kaçırma problemlerinin başlıca etkeni olarak karşımıza çıkar. İdrar kaçırma kişinin isteği ve iradesi dışında mesanenin idrarı dışarı boşaltmasıdır. Bu durum damla damla olabileceği gibi idrarın büyük bir kısmı da olabilir. Aynı zamanda idrar kaçırma olayı her yaşta ve her cinsiyette farklı sebeplerden dolayı görülebilir. İdrar kaçırma konusunda profesyonel olarak ürologlardan yardım alınmalı ve idrar kaçırma tedavisi konusu için hazırlıklara vakit kaybetmeden başlanmalıdır.
 

İdrar Kaçırma Türleri Nelerdir?

İdrar kaçırma birçok farklı türde gerçekleşebilir. Önemli olan idrar kaçırmaya sebep olan durumdur. İdrar kaçırmaya sebep olan asıl durum idrar kaçırma tedavisi için de oldukça önemlidir. Bu sebeple kişilerde aşırı kilo, hamilelik ya da yaşlılık gibi durumlar varsa buna göre idrar kaçırma tedavisi seçilmelidir. Hamilelik, hassas psikoloji, stres ve aşırı kilo durumunda idrar torbası da denebilen mesane aşağı doğru sarktığı için kontrol edilemez ve bu gibi durumlarda idrar kaçırma olayı sık yaşanır. Eğer hamilelikten sonra ya da kilo verildikten sonra da idrar kaçırma gözleniyor ise erkeklerde idrar kaçırma tedavisi için uzman bir doktora görünülmelidir.


İdrar Kaçırma Erkeklerde de Görülür Mü?

İdrar kaçırma durumu hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir. Her ikisinde de mesaneye bağlı kontrol problemleri olması durumunda ortak bir idrar kaçırma tedavisi yolu izlenebilirken aynı zamanda da bu durumun farklı bir sebebi de ortaya çıkabilmektedir. İdrar kaçırma sorunu kişinin sosyal hayatını da direkt olarak etkilediği için aynı zamanda kişisel ve ruhsal sorunları da beraberinde getirmektedir.
 

İdrar Kaçırmada Terapi Tedavisi

Eper idrar kaçırma durumu belli bir dönemden sonra meydana gelmiş ise psikolojik sebeplerden şüphe edilir ve bu gibi durumlarda da idrar kaçırma tedavisi olarak hastaya telkin ve terapi yöntemi uygulanır. Bununla birlikte idrar kaçırma tedavisi bu yöntemler ile sonuç vermez ise başka tıbbı sebepler de araştırılmalıdır. İdrar kaçırma sorunu ne sebepten kaynaklanırsa kaynaklansın mutlaka uygun bir idrar kaçırma tedavisi bulunmaktadır. Eğer idrar kaçırma konusunda sıkıntı yaşıyor iseniz http://www.andromed.com.tr/idrar-kacirma-tedavisi web adresini ziyaret ederek site üzerinden daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.