"İdrisciğimin 6 çocuğu var, sizde ne var?"

Başbakan Erdoğan Karadenizli milletvekilleriyle düzenlediği toplantıda gündeminde yine nüfus artış hızı vardı.

İdrisciğimin 6 çocuğu var, sizde ne var?
08 Şubat 2013 Cuma 12:29 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Karadeniz Bölgesi milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Her fırsatta 3 çocuk vurgusu yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz'de de bu konuya değindi ve İdris Naim Şahin'i örnek gösterdi.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan nüfus artış hızının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği toplantıda, “İdrisçiğim Ordu’nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. Onda 6 çocuk var. Sizde ne var?” dedi.
 
ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI
 
Vatan Gazetesi'nden Deniz Güçer'in haberine göre, Erdoğan’ın Karadeniz illerinde yapılan son anketlerde çıkan oy oranlarını açıklandığı da öğrenilirken, anketlerde “Yarın genel seçim olsa”, “Yarın yerel seçim olsa” şeklinde iki soru yöneltildiği belirtildi. Anketlerde, iktidar partisinin milletvekili genel seçimlerine yönelik olarak 12 Haziran’dan daha yüksek oy oranlarına sahip olduğu ifade edildi. Yerel seçimlerle ilgili yapılan anketlerde ise partinin bazı Karadeniz illerindeki oy oranlarının düşüşte olduğu ifade edilerek, bunun önüne geçilmesi için gereken çalışmanın yapılması istendi.
 
İDRİSCİĞİM'DE 6 ÇOCUK VAR
 
Başbakan Erdoğan’ın, mini kabine revizyonu sonrası bakanlık koltuğu giden İçişleri eski Bakanı, Ordu milletvekili İdris Naim Şahin’e, “İdrisciğim, Ordu’nun nüfusunu artırmak için çok çalıştın, 6 çocuk var” diye espri yaptığı da öğrenildi. Başbakan’ın daha sonra salona dönerek, “Sizde ne var?” demesinin de gülüşmelere neden olduğu öğrenildi.
 
BİZDE TÜRKÇÜLÜK- KÜRTÇÜLÜK OLMAZ
 
Başbakan, “bir kardeşlik çalışması” yürüttüklerini, kan ve gözyaşını dindirmek üzere “devlet projesi” olarak çözüm süreci başlattıklarını anlattı.
 
Erdoğan, “Bizde Türkçülük, Kürtçülük olmaz. Doğu-Batı biriz” mesajı verdi. Trabzon’da bir çocuğun bisiklet almak için biriktirdiği harçlıklarını, Van depreminden sonra yardım için gönderdiğini anlatan Erdoğan, bunu başlattıkları sürece örnek gösterdi ve “Kardeşlik bizim genlerimizde var. Ben bu sürecin başarılı olacağına inanıyorum” dedi. Erdoğan, tüm milletvekillerinden süreci zora sokacak açıklamalardan kaçınmalarını ve dikkatli bir dil kullanmalarını istedi.
 
PKK VE KÜRT SORUNU FARKLI DEĞERLENDİRİLMELİ
 
Başbakan’ın ayrıca “PKK sorunu” ile “Kürt sorunu”nda farklı değerlendirmeler gerektiğini belirtip, örnekler verdiğini ve vekillerin de söylem birliği içinde bu şekilde teşkilata, vatandaşlara anlatması gerektiğini vurguladığı belirtildi.
 
Doğu Karadeniz bölgesinde çözüm sürecinde halkın çok büyük çapta ümitli olduğunu, süreci desteklediğini söyleyen katılımcılar da sürecin sabote edilmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemini vurgulayıp, kendilerinin de buna göre hareket edeceklerini ifade ettiler.