Iğdır'da fakir öğrenciler yararına kermes

Iğdır'da hayırsever vatandaşlar, fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi. Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz, bu tür çalışmaların sosyal alanda birleştirici ve kaynaştırıcı bir rol üstlendiğini söyledi.

Iğdırda fakir öğrenciler yararına kermes
20 Mayıs 2013 Pazartesi 14:27 tarihinde eklendi.

Iğdır Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen kermesin açılışını gerçekleştiren müftü Kulaz, "El emeği göz nuru, alın teri ile ablalarımızın, bacılarımızın yaptığı ürünleri burada satarak, öğrenci ve yardıma muhtaç kişilere destek vermelerinden çok mutlu oluyorum.” diye konuştu.

Kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten gönüllü vatandaşlardan Zemzem Altan, amaçlarının, daha çok öğrenciye yardım etmek olduğunu söyledi. Altan, "Öğrencilerden bazıları maddi imkânsızlıktan okumakta sıkıntı çekiyor, biz bu tür öğrencilerimize yardım etmek istiyoruz. Öğrencilere yardım etmek isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz." dedi.

Bir hafta boyunca açık kalacak kermeste; hayırseverler tarafından toplanan el emeği göz nuru çeyizlik eşyalar, ev hanımlarının yaptığı mantı, ev işi pasta, börek, gözleme gibi birbirinden farklı yemekler satılıyor.


CİHAN