Iğdırlı çiftçinin katil zanlısı tutuklandı

Iğdır’da geçtiğimiz yıl Kent Ormanı Mevkii'ndeki bir kum ocağında cesedi bulunan Mustafa Yüce'nin öldürülmesiyle ilgili Yüce’nin boşandığı ama birlikte yaşadığı eski eşi ile 2 kişi tutuklandı.

15 Mart 2013 Cuma 18:52 tarihinde eklendi.

 

15 ay önce öldürülerek kum ocağına gömülen Mustafa Yüce'nin cinayetindeki sır perdesi polisin ısrarlı takibi sonucu çözüme kavuştu. Iğdır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, durumlarından şüphelendikleri Mustafa Yüce'nin resmi olarak boşanıp daha sonra birlikte yaşadığı eşi Kezban P. ile kardeşi Nurullah P. ve iş ortağı Süleyman G.'yi teknik takibe aldı.
 
Telefon görüşmelerini takibe alan polis İstanbul, Iğdır'ın Tuzluca ve Kars'ın Kağızman ilçelerinde eş zamanlı operasyon yaparak bu 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından Tuzluca Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan biri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Kezban P. azmettirmek, Süleyman G. cinayeti işlemek ve Nurullah P. de yardım suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Bundan 15 ay önce evli ve 3 çocuk babası Mustafa Yüce, 9 Aralık 2011 günü sattığı buğdayın bedeli 50 bin lirayı almak için 90 kilometre uzaklıktaki Kağızman ilçesine gideceğini söyleyerek 34 BF 5053 plakalı minibüsüyle evden ayrıldı. Yüce, akşam eve dönmeyince eşi Kezban P. ile çocukları, Tuzluca Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Yüce'nin kullandığı 34 BF 5053 plakalı minibüs, Iğdır'a yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Küllük Köyü'nden geçen su kanalı yakınında, terk edilmiş bulundu. Mustafa Yüce'nin cesedi ise 24 Şubat 2012'de Kent Ormanı Mevkii'ndeki bir kum ocağında toprağa gömülü olarak ortaya çıkmıştı.

CİHAN