İGM'de istifa depremi

Balıkesir'in Yerel Parlamentosu olarak bilinen İl Genel Meclisi'nde AK Parti ile başlayan istifalar CHP ve MHP’yle sürdü.

10 Şubat 2014 Pazartesi 21:30 tarihinde eklendi.
Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi, Bigadiç'te mevcut belediye başkanı Mustafa Göksel'in yerine İsmail Avcu'yu aday gösterince İl Genel Meclisi'nin Bigadiçli üyesi Süleyman Demir partiden istifa etti. Demir, Başkan Göksel'le Saadet Partisi'ne geçti. 
 
KOÇYİĞİT KÖYÜNE DÖNDÜ
 
CHP Bandırma İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit de 22 yıldır emek verdiği partisinden istifa etti. Koçyiğit, partisi ile birlikte İl Genel Meclisi üyeliğinden ve Belediye Meclisi üyeliği aday adaylığından da istifa ettiğini duyurdu.

CHP'nin en popüler isimlerinden biri olan Koçyiğit, “Öncelikle şunu söylemeliyim ki istifa nedenim adaylık veya sıralama ile ilgili bir konu asla değil. Bu kararı almamdaki temel neden 10 yıllık il genel meclisi üyeliğim ve 22 yıllık parti geçmişim süresince yaşamadığım bir üzüntü içinde bulunmamdır. Bu üzüntünün nedeni de son zamanda karşılaştığım tavır ve davranışlar.

Ben asla kendi çıkarlarım doğrultusunda siyaset yapmadım ve gerek maddi gerek manevi hep kendimden verdim. Bu şekilde düşünmeyen yerleşik anlayışın başladığı nokta 'köyüme dönme' kararımı verdiğim noktadır.Tarladan geldim, tarlama dönüyorum. Artık aktif siyasetten çekilme kararı almış bulunmaktayım. Bu süre içinde kendi işlerime ve aileme zaman ayıracağım. Tertemiz geldim ve 10 yıldır zor kademelerde görev yapmama rağmen tek leke almadan köyüme, halkımın arasına dönüyorum” diye konuştu.
 
BİR İSTİFA DA MHP'DEN
 
İl genel meclisindeki son istifa MHP'den geldi. MHP'li il genel meclisi üyesi Cemal Kocataş, bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı. 1996 yılından bu yana MHP'de yönetimlerde yer aldığını, ilçe başkan yardımcılıkları, Sındırgı İlçe Başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği yaptığını anımsatan Kocataş, istifasında belediye yönetiminin ülkücüleri dışlaması ve genel merkezin teşkilatlardaki yetkiyi sadece belediye yönetimine bırakmasının etkili olduğunu söyledi.

Kocataş, “Balıkesir Belediyesi’ni kazanmak ülkücülerin 40 yıllık rüyasıydı. 2009'da seçimi ülkücü camianın çalışması ve halkımızın teveccühü ile kazandık, yerelde iktidar olduk. Ancak daha sonraki dönemlerde bazı zat-ı muhteremlerin 'biz bu seçimi 3 kişiyle kazandık' şeklindeki beyanları bizi üzdü.

'Yerel iktidar döneminde kaç tane ülkücü bürokrasiye kazandırıldı?' diye sorduğumuzda Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç 'Adam mı var?' dedi. Bu camiada o kadar çok insan var ki bu insanlar sayesinde kendileri bir yere geldi. Ülkücü camianın hiç bu kadar itilip kakıldığı görülmemiştir” diye konuştu.
 
Genel merkezin bütün teşkilatların yetkilerini sadece Belediye'ye bırakmasının, yeni il yönetiminin belediye yönetiminin isteği doğrultusunda belirlenesinin ülkücü camiada büyük bir rahatsızlığa yol açtığını iddia eden Kocataş, “MHP bir siyasi partidir, bir belediye yönetimine bırakılması ve bu camiaya yıllarını vermiş insanların bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bu sessiz yığınların isyanı karşısında sessiz kalamazdık. Sessiz yığınların sesi olabilmek için Milliyetçi Hareket Partisi'nden bugün istifa ediyorum” dedi.
 
Bu arada Kocataş'ın ardından MHP il genel meclisi üyesi Soner Demirel, İsmail Ertekin ve Ali Rıza Timur'un da istifa edeceği iddia edildi.

DHA