İHD 27. yıldönümünü kutladı

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) 27. kuruluş yıldönümü, Taksim Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutladı.

İHD 27. yıldönümünü kutladı
18 Temmuz 2013 Perşembe 00:05 tarihinde eklendi.

Etkinliğe BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Gezi Parkında hayatını kaybeden kişiler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Etkinliği katılan Kürkçü ise "Ben TBMM İnsan hakları komisyonu üyesiyim ve 2 yıldır bu komisyondaki çalışmalarım sonucunda şunu diyebilim ki; olarak iki yıldan beri çalııyorum, şunu diyebilirimki İnsan Hakları Derneği olmasa, eğer İnsan Hakları Derneği gibi, İnsan Hakalrı Vakfı gibi bağımsız kuruluşlar olmasa Türkiye'de insan hakkı yoktur" dedi.

Tuncer ise, 'Ben özellikle son zamanlarda, Türkiye'de de yaşanan çözüm süreci açısından da, insan hakları derneğinin çok önemli çalışmaların olduğunu düşünüyorum." dedi. İHD'nin ne kadar önemli olduğunu Gezi direnişinde öğrendikerini söyleyen Tuncer, "5 insan yaşamını yitirdi ve hala yaşamak için mücadele eden insanlar var.

Gözaltılar var, gözaltında tacizler var. Yani İnsan Hakları Derneği'nin bu ülkenin çok büyük ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Yapılan konuşmalarının ardından, etkinlikten ayrılırken İHD İstanbul Şube Başkanı etkinliğin saat 21.45'e kadar sşreceğini belirtti.

Davul çalan grup üyeleri daha sloganlar attı. Etkinlik saat 21.45'e kadar devam ederken, grup daha sonra Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.


DHA