İHH'ya polis baskını

İHH Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6:30'da TEM ekipleri tarafından basıldı.

İHHya polis baskını
14 Ocak 2014 Salı 09:21 tarihinde eklendi.
Sabah erken saatlerinde aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda resmi ve sivil polisler, Beşevler Mahallesi'ndeki İHH deposuna giderek arama başlattı. Aramanın baskınla başladığını söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Koordinatörü Serkan Nergis, twitterdan şu açıklamayı yaptı:
 
"Hangi sehirden geldigi belli olmayan emniyet gorevlileri İHH Kilis ofisinde hukuksuz bir arama yapmaktadır. Terörle Mücadele ekipleri depolarımızdaki bilgisayarlara şu an itibari ile el koydular. İHH Kilis deposunda Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan arama ve malzemelere el konulması tamamen hukuksuzdur."
 
İHH'DEN AÇIKLAMA
 
Kilis'teki ofislerine yönelik polisin gerçekleştirdiği operasyona tepki gösteren İHH Genel Merkezi, "Kime? Neye ? Nereye ? Hizmet" başlığıyla bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada Suriye Halkına yardımların koordine edildiği Kilis'teki merkeze yönelik operasyon hukuksuz olarak nitelenerek, "Aranan kişinin evine gitmek yerine, ne hikmetse ofisine gelinmiş, bilgisayarlara el konulmuştur" denildi. 
 
KATAR KIZILAY'INA DA BASKIN
 
İHH açıklamasında aynı bölgede bulunan Katar Kızılay'ına ait yerlerinden arandığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada 
 
"Bu operasyon ve uygulama şekli net bir şekilde göstermektedir ki, uzun süredir İHH'yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Tüm planlamalara rağmen İHH'ye suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH'yi bağlantılandırmaya çalışmaktadır. İHH hiç bir örgüte, hiç bir devlete, hiçbir hükümeti bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Neye kime , nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her türlü hukuk yoluna başvuracağımız gibi, yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımızı da ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.