İhracat ithalatı geçti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, alınan tedbirlerle ihracattaki artışın, ithalattaki artışın önüne geçtiğini belirterek

İhracat ithalatı geçti
14 Aralık 2011 Çarşamba 13:22 tarihinde eklendi, 3.834 kez okundu.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, alınan tedbirlerle ihracattaki artışın, ithalattaki artışın önüne geçtiğini belirterek, "Demek ki cari açık diye önümüzde duran meselede aldığımız bazı önlemler etkili olmaya başladı ve artık bu tedbirlerin de sonuçlarını görmeye başladık. Önümüzdeki süreçte çok daha önemli sonuçları görecek adımları atacağız" dedi. 
     
Ergün, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından "Dalgaları Yöneterek Geleceği Tasarlamak" temasıyla düzenlenen 10. Sanayi Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, eskiden dünyada işler iyi giderken bile Türkiye ekonomisinde krizlerin yaşandığını, şimdi ise gelişmiş ülkelerde işlerin kötüye gittiğini ama Türkiye ekonomisinin önemli başarılara imza attığını kaydetti. 
     
Türkiye'nin büyüdüğünü ama büyürken Türkiye ekonomisindeki kırılganlıkların da azaldığını ifade eden Ergün, şunları söyledi: 
   
 "Alınan tedbirlerle ihracattaki artışın, ithalattaki artışın önüne geçtiğini görüyoruz. Demek ki cari açık diye önümüzde duran meselede aldığımız bazı önlemler etkili olmaya başladı ve artık bu tedbirlerin de sonuçlarını görmeye başladık. Önümüzdeki süreçte çok daha önemli sonuçları görecek adımları atacağız. Ekonomimiz, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 8,2 oranında büyüyerek dünyada Çin'den sonra en fazla büyüme gösteren ekonomi olmuştur. Böylece geçen sene yüzde 9 oranında büyüyen ekonomimizin, bu yıl da yüzde 8 civarında büyüyeceği netleşmiştir. Bu büyümenin reel sektör yatırımlarına, üretime ve ihracata dayanması çok önemlidir. 
     
2012 yılının da Türkiye için çok iyi geçeceğine, yükseliş trendinin devam edeceğine inanıyorum. Belki 2010 ve 2011'deki gibi yüksek bir büyüme yakalayamayacağız ancak, Orta Vadeli Planda ihtiyatlı olarak belirlemiş olduğumuz yüzde 4'lük büyümeyi yakalayacağımızı, belki de geçeceğimizi düşünüyorum."