İhsanoğlu'na iftar sonrası protesto

Cumhurbaşkanlığı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTOP) tarafından tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen iftar yemeğinde 4 bin kişiyle birlikte oruç açtı.

İhsanoğluna iftar sonrası protesto
22 Temmuz 2014 Salı 23:06 tarihinde eklendi.
İftara milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, işadamları, medya temsilcileri, muhtarlar, engelliler, sendika, dernek, vakıf ve hemşeri dernekleri katıldı.
 
Şiir yorumcusu Mehmet Bozdağ'ın, Mevlana'ya ait olan "'Etme" adlı şiiri eşliğinde semazen gösterisi izlendi. Ekmeleddin İhsanoğlu, iftar yemeğinde kürsüye omuzlarına poşu takarak çıktı. İhsanoğlu, konuşmasının her cümlesine "Aziz İzmir diyerek başlayarak, şunları söyledi:
 
"Sizinle aziz İzmir'de birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Aziz İzmir ülkemizin medar-ı iftiharıdır, gelişmişlik sembolümüzdür, Türkiye'nin ilham aldığı bir yerdir. Aziz İzmirliler sizinle birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Siz çok önemli yolculuklar başlattınız. Atatürk burada yeni cumhuriyetin temellerini attı. Bugün ülkemiz her zamandan daha çok birlik ve beraberliğini gösterme azminde olmalıdır. Ülkemizin içinde birlik ve beraberliği tehdit eden çok faktör var. Yurtdışından etrafımızdan gelen tehditler var. Sınırlar kevgir gibi oldu girenin çıkanın haddi hesabı yok. 
 
İnsanlarımız kaçırılıyor, rehin tutuluyor ve biz durmadan Gazze'deki kardeşlerimiz için nutuk atıyoruz. Bugün karar vermemiz lazım. Ülkemizi ikiye bölen ayrıştıran bir yola mı gideceğiz yoksa demokrasimizi ihya edecek ayrılık otlarını temizleyecek bir seçim mi yapacağız. Cumhurbaşkanı makamı problem çözer, sorun yaratmaz. Orası devletin sigortasıdır. Bu millet zekidir. Büyük zorlukların üstesinden gelmiştir. Yeter ki Allah bu millete zeval vermesin."
 
HALKEVLERİ PROTESTO
İSTOP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, İhsanoğlu'na gümüş tabak hediye etti. İhsanoğlu, kürsüden inerken Halkevleri'nden üç kadın pankart açmak istedi ancak korumaların müdahale etmesi üzerine açamadı. Kadınların açacağı pankartta "İhsanoğlu'nu kadın düşmanı olduğu için istemiyoruz" yazdığı öğrenildi. İhsanoğlu, bazı televizyon kanallarının ortak canlı yayınına katıldı. İhsanoğlu eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte katıldığı iftar yemeğinden ayrıldı ve uçakla havalimanına hareket etti.