III. Richard biletleri satışta

Dünya prömiyerini 29 Haziran'da Londra'da yapan ve büyük ses getiren Kevin Spacey'nin sahnede devleştiği III. Richard oyunun biletleri satışa sunuldu.

III. Richard biletleri satışta
07 Eylül 2011 Çarşamba 13:25 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

III. Richard için farklı kategorilerdeki biletleri, 400 TL, 350 TL, 300 TL, 200 TL, 100 TL ve 40 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilecek.
 
İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları, Vodafone Red sponsorluğunda, Ekim ayında çok özel bir ortak yapıma ev sahipliği yapacak. The Bridge Project kapsamında gerçekleştirilen, Sam Mendes’in yönetmenliğini ve dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’nin başrolünü üstlendiği III. Richard, beş özel gösteri için Ekim ayında İstanbul’da olacak.
 
Dünya prömiyerini 29 Haziran'da Londra'da yapan ve büyük ses getiren III. Richard, 5 Ekim Çarşamba, 6 Ekim Perşembe, 7 Ekim Cuma, 8 Ekim Cumartesi ve 9 Ekim Pazar akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.
 
Sam Mendes ve Kevin Spacey‘nin 1999 yılında beraber çalıştıkları Amerikan Güzeli / American Beauty adlı film, aralarında “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerinin de bulunduğu 5 dalda Oscar kazanmıştı. İkili, 12 yıl aradan sonra bu kez Shakespeare'in tarihi oyunlarından biri ve belki de en güçlüsü olan III. Richard projesiyle yönetmen ve oyuncu olarak tiyatro sahnesinde tekrar bir araya geldi. “Kevin Spacey’le Amerikan Güzeli’nden sonra tekrar çalışmaktan çok mutlu olduğunu” belirten yönetmen Sam Mendes, başrol oyuncusundan “Özellikle The Bridge Project'in son sezonunda başrolü oynaması bu heyecanımı iki katına çıkartıyor. III. Richard sevdiğim bir oyun ve Kevin bu rolü oynamak için doğmuş." diye bahsediyor. Sam Mendes, The Bridge Project’in daha önceki yıllarda sahnelediği Fırtına / The Tempest, Beğendiğiniz Gibi / As You Like It, Vişne Bahçesi / Cherry Orchard ve The Winter’s Tale / Bir Kış Masalı başlıklı projelerinin de yönetmenliğini yaptı.
 
BİLETLER FİYATLARI 40 İLE 400 TL ARASINDA
 
 III. Richard’ın biletleri 11 Eylül Pazar gününden itibaren satışa sunulacak.
 
III. Richard için farklı kategorilerdeki biletleri, 400 TL, 350 TL, 300 TL, 200 TL, 100 TL ve 40 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilecek. 5 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek ilk gösterimin biletleri, kategori ayrımı olmadan 400 TL üzerinden temin edilebilecek. Öğrenci bileti ise sadece İKSV’den, kimlik ibraz ederek alınabilecek.
 
Biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilecek Lale üyeleri için ön satış dönemi Siyah ve Beyaz kart sahipleri için 5-6 Eylül, Kırmızı ve Sarı kart sahipleri içinse 7, 8 ve 9 Eylül. Vodafone Red üyeleriyse 10 Eylül Cumartesi günü, Biletix üzerinden %20 indirim ile öncelikli bilet alımı gerçekleştirebilecekler.