İkea'nın afişi tartışma yarattı!

İsveçli mobilya devi IKEA’nın Sicilya’da açtığı mağazasının tanıtım kampanyası ülkede büyük bir tartışma başlattı.

İkeanın afişi tartışma yarattı!
28 Nisan 2011 Perşembe 19:45 tarihinde eklendi, 4.372 kez okundu.

 

Yanlarında IKEA torbası taşıyan ve elele tutuşan iki erkeğin gösterildiği afişte ‘Bizim kapılarımız tüm ailelere açık. Her aile, her çift ve herkes için hayatı kolaylaştırmak istiyoruz” sloganı kullanılması Katolik İtalya’da şaşkınlık yarattı.
 
İtalya'da Başbakanlık aile ilişkilerinden sorumlu müsteşarı Carlo Giovanardi, Ikea mağazasının "bütün ailelere açığız" promosyon kampanyasında verdiği ilanda iki eşcinsel erkeğin el ele görünümünü Anayasa'ya aykırı bularak hemen kaldırılmasını istedi. Catania kentindeki açılışta kullanılan fotoğraf için Vatikan'da, "Aile, erkek ve kadın birleşiminden oluşur. Eşcinseller aile teşkil edemez" uyarısında bulunmuştu.
 
Müsteşar Giovanardi, Danıştay'ın Ikea'nın reklam fotoğrafına İtalyan aile tarzına uymadığı için itiraz ettiğini hatırlatarak, "Çok çirkin ve aileleri aşağılayıcı, yakışıksız hareket" dedi. Ikea İtalya Dış İlişkiler Temsilcisi Valerio di Bussola, "Anayasa aile haklarını tanımlıyor ancak aile bireyleri hakkında cinsel farklılık belirtmiyor" açıklaması yaparak kampanyanın kurallara uygun gerçekleştirildiğini savundu. 

Dipnot.tv