İki firmanın bitmeyen kavgası

Ericsson ve Apple arasındaki patent mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. iPhone'larda kullanılan LTE patenti için 2 yıldır anlaşamayan iki şirket mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

İki firmanın bitmeyen kavgası
16 Ocak 2015 Cuma 09:46 tarihinde eklendi.
Teknoloji sektöründeki patent savaşları hız kesmeden devam ediyor. Patentli ürünlerinin kullanılmasında Apple ile yaklaşık 2 yıldır görüşme halinde olan Ericsson, yaptığı lisans teklifinin adil olup olmadığının incelenmesi için mahkemeye başvurdu.
 
Yaklaşık 35 bin patenti elinde bulunduran Ericsson, bu sayede ciddi bir gelir elde ediyor. İsveç merkezli şirketle bu konuda anlaşmaya varmayan Apple ise Ericsson’un adil olmayan bir üctret talep ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. 
 
iPhone modellerinde kullanılan LTE patenti için daha az ücret ödemek isteyen Apple, sattığı işlemci maliyeti çerçevesinde belirlenecek bir ücret ödemeyi planlıyor.
 
1876’da bir telgraf şirketi olarak kurulan Ericcson, 2001’de Sony ile ortaklığıa gitmiş, şirketin mobil departmanı da 2012’de Sony tarafından satın alınmıştı.
 
Mobil cihazlar üretmeyen Ericsson, sahip olduğu patent hakları sayesinde sektörün önde gelen şirketlerinden hatırı sayılır gelirler elde ediyor. 
 
Geçtiğimiz yıllarda Güney Kore merkezli Samsung ile de benzer bir sorun yaşayan Ericsson, uzun süren pazarlıkların ardından Sony ile masaya oturmuş, iki şirket 650 milyon dolarlık bir anlaşama imzalayarak sorunu çözmüştü.