İki haftalığına Sugarpova olacak

Rus tenisçi Maria Sharapova, 26 Ağustos’ta ABD’de düzenlenecek tenis turnuvası boyunca soyadını değiştirmek istiyor. Mahkemeden onay çıkması halinde Sharapova iki hafta boyunca Sugarpova olacak.

İki haftalığına Sugarpova olacak
20 Ağustos 2013 Salı 13:01 tarihinde eklendi, 1.173 kez okundu.
The Times’in haberine göre dünyaca ünlü Rus bayan tenisçi Maria Sharapova 26 Ağustos - 7 Eylül arasında ABD’de düzenlenecek tenis turnuvası boyunca Mariya Sugarpova olmak istiyor.
 
Sharapova, konuyla ilgili Florida mahkemesine başvuruda bulunduğu belirtiliyor. İzin çıkması durumunda Sharapova iki hafta boyunca Mariya Sugarpova olacak ve turnuva sonunda tekrar eski soyadını kullanacak.
 
Sugarpova ismi Sharapova’nın sahip olduğu ve geçen sene üretime başlayan şekerleme markası.
 
SOYADINI DEĞİŞTİREN DİĞER RUS SPORCULAR
 
- Rusya Milli Futbol Takımı oyuncusu Omari Osipov babasının isteği üzerine Tetratze soyadını almıştı. Osipov’un babasına göre Dinamo Tbilisi takımında sadece Gürcü soyadlı oyuncular oynamalıydı. 

- Sergey Husainov olarak bilinen Rus hakemin çocukluk ismi Raşid olduğu çok az kişiler tarafından biliniyor. 
 
- 12 kez dünya bilek güreşi şampiyonu olan Cambul Vibliani cinayet işledikten sonra saklamak için ismini ve soyadını Roman Tsindeliani olarak değiştiriyor. 

- Rus futbolcu Aleksandr Garin, amcasının eleştirileri yüzünden Tihonovetskiy soyadını alıyor. Amcasına göre yeğenin ün kazanması ünlü aktör ve yazar Garin ile soyadlarının aynı olmasından kaynaklanıyordu. 

- Rus basketbolcu Aleksey Savrasenko oynamak için gittiği Yunanistan’da vatandaşlık alıyor ve Alexis Amanatidis oluyor. Ancak Rusya’ya döndüğünde tekrar eski ismini alıyor.

- Buz pateni sporcusu Oksana Prishuk ninesinin ismini alarak Paşa Grişuk olmuştu. 

- Dünyaca ünlü satranç ustası Gariy Kasparov eski soyadı Vainstein’i, Yahudilere karşı olan baskı ve olumsuz imajdan dolayı değiştirdiği belirtiliyor.

CİHAN