İki kentte kuş gribi alarmı!

TOKAT’ın Reşadiye İlçesi'ne bağlı Doğantepe Köyü'nde kuş gribi virüsü nedeniyle 90 tavuk itlaf edildi.

İki kentte kuş gribi alarmı!
27 Nisan 2017 Perşembe 09:55 tarihinde eklendi.
TOKAT’ın Reşadiye İlçesi'ne bağlı Doğantepe Köyü'nde kuş gribi virüsü nedeniyle 90 tavuk itlaf edildi.
Reşadiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Doğantepe Köyü'nde bir tavuğun telef olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine telef olan tavuk, ölüm nedeninin belirlenmesi için Samsun Hayvan Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Yapılan incelemede tavukta kuş gribi virüsüne rastlandı. Bunun üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köyü karantinaya alarak toplam 90 tavuğu itlaf etti.
 
Niğde'de kuş gribi şüphesi
 
NİĞDE'nin merkeze bağlı Sazlıca Beldesi'nde görülen tavuk ölümleri üzerine kuş gribi şüphesiyle inceleme başlatıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kasabaya giriş çıkış yapan araçları dezenfekte ediyor.
 
Sazlıca Beldesi'nde oturan bir besici 100 yakın tavuğunun ölümü üzerine durumu Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne telefonla bildirdi. İhbar üzerine ekipler telef alan tavuktan numune aldı. Kuş gribi şüphesine karşı telef olan tavukların temas eden aileye ve çevrede oturan vatandaşlara ilaç verildi. Ayrıca hayvanlar için de ilaç dağıtıldı. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sazlıca Belediyesi ekipleri ile jandarma belde giriş çıkışlarında önlem alarak tüm araçları dezenfekte ediyor. Yetkililer, kuş gribi şüphesine karşı beldede tüm önlemlerin alındığını bildirdi.