İki pilotumuz Akdeniz'de sağ bulundu

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş uçağı, Malatya’dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kayboldu. Pilotlarla iletişim kesildi, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları neticesinde F-4E tipi uçakla düşen pilotlar sağ olarak Akdeniz’de bulundu.

İki pilotumuz Akdenizde sağ bulundu
22 Haziran 2012 Cuma 16:53 tarihinde eklendi, 2.240 kez okundu.

 

Malatya'dan kalkan ve 11.58 itibariyle bağlantı kesilen TSK'ya ait askeri uçağının Hatay'ın güneyine düştü. Uçağın içinde bulunan iki pilot sağ bulundu. RT Arabic adlı dış kaynaklı bir site ise pilotların Suriye tarafından yakalandığını öne sürdü.
 
TSK öğleden sonra "Malatya Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir." açıklamasıyla duyurduğu kayıp uçağın Hatay' ın Samandağ ilçesi güneyinde Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü öne sürüldü. Bu bölgede arama yapılabilmesi için Suriye'den izin alınmasına çalışıldığı belirtildi.
 
Mersin' den ve Hatay' ın İskenderun İlçesi'nden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler uçağın düştüğü sanılan bölgeye doğru denize açıldı. 
 
PİLOTLAR SAĞ OLARAK BULUNDU
 
Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 
 
ARAP SİTEDEN 'SURİYE PİLOTLARI YAKALADI' İDDİASI
 
Öte yandan RT Arabic adlı bir site TSK mensubu pilotların Suriye tarafından bulunduğu ve karasularının içinde olduğu için pilotların yakalandığını duyurdu. Ancak aynı site pilotların TSK tarafından bulunduğu haberine de yer verdi. 
 
VALİ SARAN: AKIBETİ HAKKINDA GELEN BİR BİLGİ YOK
 
Malatya Valisi Ulvi Saran ise son yaptığı açıklamada Malatya Erhaç Üssü’nden 10.30’da kalkan, Hatay’ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, "İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.
 
BAŞBAKAN ROTA DEĞİŞTİRDİ 
 
Bu arada Brezilya dönüşü İstanbul’a inmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın uçağı rotasını Ankara’ya çevirdiği öğrenildi.
 
TERMİNATÖR YA DA PHANTOM 
 
Malatya’daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.