İki PKK'lının üzerinden cephane çıktı

Suriye uyruklu 2 PKK’lı terörist BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı’nın evinde yakalandı.

İki PKKlının üzerinden cephane çıktı
28 Mayıs 2013 Salı 19:23 tarihinde eklendi.
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, polis tarafından düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu 2 PKK’lı terörist BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı’nın evinde 21 kilo TNT, 4 kilo C4, 15 el bombası ve 7 patlayıcı düzeneği ile birlikte yakalandı. Operasyonda, belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 
 
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eylem yapmak için iç karışıklığın yaşandığı Suriye sınırından geçen 2 Suriye uyruklu teröristin Türkiye’ye giriş yaptığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polisler, Suriyeli teröristlerin sınır hattındaki Mürşitpınar bölgesinden geçiş yaparak Türkiye’ye geldiğini belirledi.

Eylem amacıyla yanlarında patlayıcı ile sınırı geçtiği belirlenen 2 PKK’lı teröristin Suruç’un Sazlı Köyü’nde Suruç Belediye Başkan Yardımcısı BDP’li Ekrem Polatsoy’un evinde olduğunu belirlendi. Polis, bunun üzerine geçen cumartesi günü savcılık kararı ile operasyon düzenledi.

Özel harekatçıların da zırhlı araçlar ile katıldığı operasyonda; isimleri açıklanmayan Suriyeli 2 terörist ile evde bulunan BDP’li Başkan Yardımcısı Ekrem Polatsoy kardeşi Serhat ile BDP’li meclis üyesi Müslüm Halhallı, Ahmet G., Doğan S. ve Şahin T. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada ise Suriyeli teröristlerin beraberinde getirdiği iddia edilen 15 el bombası, 21 kilo TNT, 4 kilo C4 patlayıcı ve 7 farklı patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Sorgulaması tamamlanan 2’si Suriyeli terörist 8 şüpheli, işlemlerinin adliyeye sevk edildi.

DHA