"İki ülkeyi enerji alanında birbirine bağlamak istiyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Romanya arasında enerji nakil hatlarının kurulması için fizibilite çalışmalarının yapılmakta olduğunu söyledi.

İki ülkeyi enerji alanında birbirine bağlamak istiyoruz
23 Ocak 2014 Perşembe 18:50 tarihinde eklendi.


Romanya'da faaliyet gösteren Türk işadamlarına hitap eden Taner Yıldız, konuşmasına Kayseri'de meydana gelen kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğiyle başladı.

Türkiye ile Romanya'yı enerji bakımından gerek kara yoluyla gerekse deniz yoluyla bağlamak istediklerini dile getiren Yıldız, "Enerji aktarımı konusunda fizibiliteleri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karadan hatlarla ilgili yarın Bulgaristan'da olacağız bunların müzakerelerini yapılacak ve diğer yönden de deniz altından kablo ile direkt Türkiye bağlantı fizibilitelerini Kasım ayına kadar tamamlamış olacağız." dedi.

SİYASİ İSTİKRAR VURGUSU

Siyasi istikrarın zor elde edilen ama kolay elden çıkan bir kavram olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, "Bazı zorlukları hep beraber şu ana kadar aştığımız gibi bundan sonrada aştığımızı hep beraber göreceğiz. Biz hükümete geldikten sonra bize her altı ayda bir ömür biçilmiş, ama her biçilen ömrü hamdolsun Türkiye'nin istikrarı adına atlatmış olduk." dedi.

Bakan Yıldız konuşmasının sonunda işadamlarına Romanya'da Türkiye'nin iyi birer temsilcisi oldukları için teşekkür etti.


CİHAN