İkinci elde işler kesat

Son zamanlardaki dövizdeki artış ikinci el araba piyasasını da olumsuz etkiledi.

İkinci elde işler kesat
01 Şubat 2014 Cumartesi 13:12 tarihinde eklendi, 1.274 kez okundu.

Aksaray’da ikinci el oto pazarında 2014 yılının ilk haftasında satışlarda durgunluk yaşanıyor. Yeni yıldaki hedefleri tutturmak için peş peşe devreye kampanyalar sokulurken, piyasadaki durgunluğu aşmak üzere vadeli satış seçenekleri de uygulanıyor. İkinci el araba pazarında dolaşan, bakan çok ama alan yok.


Kendi otomobilini piyasaya satışa çıkaran Mehmet Tok, “İkinci el oto piyasası, Bafra oto pazarında büyük durgunluk yaşıyor, bunu aşmak ve satışları artırmak için çeşitli çareler arıyoruz.’’ dedi. 2014 yılının ilk haftasında otomobilini satanların çok olduğunu ancak alanların olmadığını kaydeden Tok, “Son LPG’ye gelen zamlardan dolayı vatandaşlar yürümeyi tercih ediyor. Vatandaşlarımız, motor gücü az olan araçlar arıyor.” diye konuştu.

İkinci el pazar esnafı “İkinci el piyasasında yıl başından beri bayağı bir durgunluk var. İnsanlar gerek doların yükselmesi gerek spekülasyonlardan dolayı cebinde para yok kimsenin. Ticaret dönüyor ama kimsede para yok. İnsanlar vadeli araba alamaya çalışıyorlar." diye konuştu.

İkinci el pazar esnafı otomobil alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da vatandaşa uyarılarda bulunup şunları söylediler: "İkinci el araba alırken aracı satın alırken götüreceğiniz ekspertizin güvenilir olması lazım. Pert kayıtlı araçlar satılıyor. Türkiye’de bunu yapan insanlar da var. Bunlara denk gelip mağdur olmamak için ekspertizin sağlam olması gerekir.

 


CİHAN