İkinci kez evden kaçtı

Elazığ'ın Keban İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Aysel Ak, bir ay önce "Suriye'ye cihada gidiyorum" diyerek evden kaçtıktan sonra Hatay Reyhanlı İlçesi'nde bulunarak ailesine teslim edildi. Aysel Ak 3 gün önce yine evden kaçarken baba Hasan Ak, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi.

İkinci kez evden kaçtı
23 Kasım 2014 Pazar 12:43 tarihinde eklendi.
Keban İlçesi'nin Akçetepe Köyü Acısı Mezrası'nda ailesi ile birlikte yaşayan Aysel Ak, 3 gün önce evinden kaçtıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Yaklaşık 1 ay önce yine evden kaçan ve Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunarak ailesine teslim edilen Aysel Ak'ın babası Hasan Ak, kızının hayatından endişe ettiğini dile getirdi. Kızının eve gelmesinden sonra nereye gittiğini sorduğunu belirten Hasan Ak şunları anlattı:
 
"Bana, 'Ablaların yanına gidiyordum. Suriye'de ablalar var onların yanında hem okuyacağım hem cihada katılacağım. Allah yolunda savaşanlar var ben onlara katılacağım' demişti. 'Reyhanlı'dan Suriye'ye nasıl gidecektin?' diye sorduğumda ise, 'Yaralı getiren ambulanslar ayarlıyorlar onlarla gidecektim' demişti. Ve bir daha gitmeyeceğine bana söz vermişti. Ama üç gün önce sabah kalktığımda evde yoktu eve baktığımda evin dış kapısı demir olduğu için ses yapmasın diye mutfak penceresindeki sinekliği keserek oradan kaçmış." 
 
'IŞİD'E KATILACAĞINDAN KORKUYORUM'
 
Kızının tek başına kaçtığına inanmadığını anlatan Hasan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Geçen yıl Malatya'da kalıyorduk, kızım tezgahtar olarak çalışıyordu, akşamları geç geliyordu. Nerede olduğunu sorduğumda 'Ablaların yanındayım sohbetlere katılıyorum' diyordu. Kızımı mutlaka kaçırdılar. Bunun arkasında birileri var. Kızım evden gittikten sonra komşularımız gece köye bir aracın gece saat 12.00'de girdiğini ve 02.00 sularında çıktığını söylediler. Jandarmaya müracaat ettim o aracın yakalanması için çalışma başlattılar. Birileri kızımı kandırıp Suriye'ye götürüyor. Ben IŞİD'e katılacağından korkuyorum. Kızımın hayatından endişe diyorum."
 
Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)