"İkincilik avantajı bize geçti"

Macaristan Milli Takım'ı Teknik Direktörü Sandor Egervari, Türkiye ile daplasmanda 1-1 berabere kalarak iki takım arasındaki ikincilik avantajını sağlayan tarafın kendileri olduğunu söyledi.

26 Mart 2013 Salı 23:23 tarihinde eklendi.

 

Türkiye ile oynanan 1-1 sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısana katılan tecrübeli teknik adam, "Türkiye büyük baskı yaptık.

Yüksek tempo ile oynadılar. Bizde çok iyi savunma yaptık. 1-1 iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. İki takım arasında beraberlik bize avantaj sağlayan bir sonuç oldu. Beraberlik süper bir sonuç. Burada atmosfer harikaydı. Çünkü Romenlere karşı kapalı sahada oynamıştık. Buradaki atmosfer oyuncuları pozitif etkiledi. Takımı alkışlamak istiyorum." diye konuştu.
 
Bir gazetecinin "Türk Milli Takım ve Macar Milli Takımı'nın şansı bundan sonra ne olur ?" sorusuna Egervari, "Türk takımı ile ilgilenmek istemiyorum. 4 maç kala ikinci durumdayız. Romanya ve Hollanda ile deplasmanda oynayacak olsak da gördüğümüz tablo hoş" diye cevap verdi.
 
Macar bir gazetecinin "Maçtan önce sorulsa beraberliği razı olur muydunuz ?" sorusuna tecrübeli hoca, "Şimdi maçtan önce bakıldığında her maça galibiyet için çıkıyoruz. Türk takımı baskılı bir şekilde oynadı. Beraberlik güzel bir sonuç. Buradan mutlu ayrılıyoruz. İkimizin arasındaki maçta bize avantaj sağlayan bir durum oldu." diye cevapladı.
 
Macar teknik direktörü Egervari, Romanya ile Türkiye arasında oynanacak grup maçının berabere bitmesini istediğini kaydederek, şunları ifade etti: "Tabiki rakiplerimizin berabere kalmasını isteriz. Türkiye, Romanya ve Macaristan ikincilik yarışındalar. Her an her iki takımda ikinci olur. Umarım bizim istediğimiz olur ve ikinci oluruz."

CİHAN