İkramiyeyi kazandı, bileti kaybetti

ABD'de 656 milyon dolar tutarındaki dünya rekoru loto ikramiyesini kazanan üç esrarengiz talihliden 37 yaşındaki Haiti göçmeni kadın, biletini "kaybettiğini" açıkladı.

İkramiyeyi kazandı, bileti kaybetti
06 Nisan 2012 Cuma 19:01 tarihinde eklendi, 1.297 kez okundu.

Bir hızlı yemek restoranında ekip şefi olarak görev yapan yedi çocuk annesi Mirlande Wilson, hafta başında ikramiyeyi kazanan üç kişiden biri olduğunu açıklayarak, ülke çapında medyanın ilgisini çekmiş, ardından Haitili kadının çalıştığı restoran, kameramanları uzaklaştırmak için polis koruması altın alınmıştı. 
    
Maryland eyaletinin başkenti Baltimore'da yaşayan Wilson, yerel televizyon kanalı NBC 4'e utangaç bir ifadeyle yaptığı açıklamada, bileti kaybettiğini belirterek, "İlgi çekmek için bu hikayeyi uydurmadım" dedi. 
    
''Meşhur'' bileti iş yerinde sakladığı haberlerini yalanlayan Wilson, ayrıca biletin sadece kendisine ait olduğunu ve iş yerindeki arkadaşlarıyla ortak almadığını söyledi. 
    
Wilson'ın ikramiye isabet eden biletini şimdiye kadar kimsenin görmemesi kuşkuları artırırken, Maryland Piyango Müdürü Stephen Martino, eyalette kazanan bilete verilecek, vergiler düşüldükten sonra 105 milyon 106 bin 389 dolar 24 centi ödemeye hazır olduklarını belirterek, "Şimdiye kadar kimse kazanan bileti getirmedi" dedi. 
    
Büyük lotoyu Illinois ve Kansas eyaletlerinde kazandığı açıklanan diğer talihlilerden hiçbiri ikramiyesini şimdiye kadar almadı. 
    
Amerikalılar, dünya tarihinin en yüksek ikramiyesini kazanabilmek için geçen hafta "Mega Millions" adı verilen lotonun oynandığı bayilere adeta akın ederken, ülke genelinde tam bir loto çılgınlığı yaşanmıştı. 
    
Lotoda büyük ikramiye, haftalardır kazanan çıkmaması nedeniyle 656 milyon dolara ulaşmıştı.