"İktidar, bu anlayıştan vazgeçmeli"

Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, AKP hükümetinin, 11 yıl içinde 5 milli eğitim bakanı değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı adeta yaz boz tahtasına çevirdiğini söyledi.

İktidar, bu anlayıştan vazgeçmeli
18 Kasım 2013 Pazartesi 18:20 tarihinde eklendi.

Bıyıkloğlu, yaptığı açıklamada, iktidarın sürekli gündem değiştirmesinin ülke sorunlarını hasır altına süpürdüğünü savundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, özel hayat ve hür teşebbüse yönelik söylemleriyle ülkede sürekli gerginlik oluşturduğunu savunan Bıyıklıoğlu, 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinin iktidara bir ders verme seçimi olacağını ileri sürdü.

İktidarın, öğrenci evleri ve dershaneleri kapatma girişimine yönelik çalışmalarının öğrenci, veli ve öğretmenleri tedirgin ettiğini belirten Bıyıklıoğlu, okullarda derslik açığı kapanmadan, eğitim ve öğretimde kalite artırılmadan, öğretmen aylıkları düzeltilmeden ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershaneleri kapatmanın hiç bir işe yaramayacağını ifade etti.

Bıyıklıoğlu, "İktidar, havanda su dövmeyi bıraksın. 11 yıl içinde 5 milli eğitim bakanı değişti. Her bakan kendine göre müfredat uyguladı. Birinin yaptığını diğeri bozdu. Şimdiki bakan da dershaneleri ve etüd merkezlerini kapatacağım diyor.

Ülkemizde 200 bin öğretmen atanma beklerken dershaneleri kapatma girişimi insanlara inandırıcı gelmiyor. Çocuklarımızın geleceği, ben istedim kapattım diyerek karartılamaz. Hükümet, milli eğitimdeki yanlış uygulamalarla başka bir yanlışa imza atıyor. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçmeli. Bu milletin çocuklarının geleceğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Olmamalıdır. " diye konuştu.


CİHAN