"İktidar, seçimi referandum havasına soktu"

BBP Manavgat Belediye başkanı adayı Hacı Çayır, cumhuriyet tarihinde ilk defa mahalli seçimin referandum havasında yapıldığını söyledi.

İktidar, seçimi referandum havasına soktu
26 Şubat 2014 Çarşamba 18:53 tarihinde eklendi.

Ülkede yıllardır mahalli seçimlerin belediye başkanı adayları tarafından projelerinin sunulduğu şenlik havasında yapıldığını hatırlatan Çayır, ilk defa 30 Mart seçimlerinin iktidar, tarafından referandum seçimi havasına sokulduğunu kaydetti.

Bu tür seçim anlayışıyla yerel yönetimlerin gerçek anlamda şekillenemeyeceğini belirten Çayır, "AKP iktidarı, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluğu örtbas etme ve aklama için adeta 30 Mart'ı referandum gibi görüyor. Adeta yüzde 40'nın üstünde oy alırsa 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası bakan çocuklarının evinde ayakkabı kutularından çıkan paralar yok hükmünde sayılacak.

Ülkeyi yönetenler sandıkta oy alınca yargıdan kaçacaklarını sanıyor. Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş ben sandıktan yetki aldım 'beni kimse yargılayamaz' anlayışı. Belediye başkanlarının projelerinin konuşması gerektiği seçim AKP iktidarının eliyle genel seçim havasında sürükleniyor. 30 Mart mahalli bir seçim. İktidar 30 Mart'ta sandıkta ne kadar oy alırsa alsın yargıdan kaçamayacak.

HSYK'yı Adalet Bakanlığı'na bağlasa da, yargı yürütmenin emrine verilse de AKP hükümeti yargıdan hesap vermekten kaçamayacak. " dedi. 


CİHAN