"İktidar, yargı kuşatmasından vazgeçmeli"

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, AK Parti iktidarının, Anayasa'nın kuvvetler ayrılığı ilkesini çiğneyerek 'bağımsız yargının' yürütmenin vesayeti altına girmesine karşı olduklarını söyledi.

İktidar, yargı kuşatmasından vazgeçmeli
14 Ocak 2014 Salı 19:31 tarihinde eklendi.

Parti binasında ilçe ve ülke gündemi ile ilgili açıklama yapan Çakmak, iktidarın yargıyı kuşatma girişimine karşı olduklarını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yürütmenin emrine verilmesinin hukukun üstünlüğe anlayışına ters olduğunu kaydetti.

Çakmak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası iktidarın yargı ve savcının emrindeki kolluk kuvvetlerinin görevini yerine getirmedeki baskı, yıldırma, binlerce polisin yerini değiştirme girişiminin 'ben yaptım oldu bitti' anlayışının demokratik hukuk devletine hiç yakışmadığını söyledi. İktidarın yargı üzerinde yaptığı son keyfi uygulamaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını savunan Çakmak, yargı üzerindeki keyfi uygulamaların Türkiye'yi başta Avrupa Birliği(AB) nezdinde olmak üzere dünyaya küçük düşürdüğünü ifade etti.

Ülkenin bıçak sırtında bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Çakmak, "Son uygulamalarla ülkemiz kendi kabuğuna kapandı. Milletçe zor bir süreçten geçiyoruz. İktidar, dün ak dediğine bugün kara diyor. İktidar referandum öncesi HSYK'nın yapısını eleştirerek yerden yere vuruyordu. HSYK'nın halihazırdaki yapısı referandum sonrası oluştu.

3 yıl içinde ne değişti de HSYK iktidar tarafından eleştirilir hale geldi. İktidarın, ülkeyi yönetme kabiliyeti olmadığı gün yüzüne çıktı. Hukuk herkes için geçerli. İktidarın, 'benim işime gelmiyor', 'ben istersem olur' diyerek HSYK istediği şekle sokmaya çalışmasını yanlış buluyoruz. Yargı üzerindeki baskılar azaltılmalı. Hukuk dışı uygulamalarla maalesef ülkemiz dünyada komik hale geliyor. Allah aşkına sürekli yargı üzerinde operasyonun yapıldığı bir ülkeye hangi yabancı yatırımcı gelir de yatırım yapar. Artık bunu birilerinin anlaması gerekir." diye konuştu.


CİHAN