"İktidarda tutunma girişimi çok yanlış"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 devlet başkanlığı seçimlerinde aday olması ile ilgili konuyu değerlendirmek için erken olduğunu, ancak ne pahasına olursa olsun iktidarda tutunma girişiminin çok yanlış olduğunu söyledi.

İktidarda tutunma girişimi çok yanlış
19 Ocak 2014 Pazar 16:57 tarihinde eklendi.

Yabancı ve Rus basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Putin, “Bir siyasetçi için en kötü ve en tehlikeli olan ne pahasına olursa olsun iktidarını korumak ve sadece bu konuya yoğunlaşmak. Yanlış adım atmaktan korktuğu için hataları kaçınılmaz oluyor…” dedi.

Emekli olduğunda neler yapacağı ile ilgili soruya cevap veren Rus lider, “Belki 40 ve üzerlerinin yer aldığı kulüpte hokey oynarım. İki buçuk yıldır paten üzerinde duramıyorum. Bugün görmüşsünüzdür, bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bunlar benim hoşlandığım şeyler. Eğer emekli olursam, hoşlandığım şeyleri yapacağım.” ifadelerini kullandı.

SOÇİ’DE YOLSUZLUK GÖRMÜYORUM

Soçi’de Kış Olimpiyatları için 50 milyar dolar civarında harcama yapıldığı ve yolsuzlukların olduğu yönündeki soruya cevap veren Putin, “Olimpiyatlar için yapılan toplam hazırlıkların maliyeti 214 milyar ruble. Bugünkü dolar kuru 33’e böldüğünüzde rakamı bulursunuz. Ben yolsuzluk görmüyorum. Ancak inşaatların yapımı ile ilgili aşırı fazla fiyat tahminleri var.” bilgisini verdi.


CİHAN