"İktidarın elini de, canını da sıkacağım"

Ankara’dan Aydın'ın Nazilli ilçesine gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, parti binasının balkonundan hitap etti.

İktidarın elini de, canını da sıkacağım
13 Aralık 2013 Cuma 19:13 tarihinde eklendi.

Daha sonra baba ocağına giden Balbay, annesi Melek Balbay, babası Tevfik Balbay, akrabaları ve komşuları tarafından sevinçle karşılandı.

Milletvekili Balbay, “Bize gönül verenleri çok yola baktırdım ama yere baktırmadım. Bundan sonra da baktırmayacağım. Siyaseti, bütün içtenliğimle söylüyorum ve söz veriyorum ki sadece sizin için yapacağım. Yemin ettikten sonra gençliğimin geçtiği ana ocağı Nazilli’ye geldim. Kabul ederseniz sizin de milletvekilinizim. Türkiye’nin daha güzel bir ülke olması için, Nazilli ovasının bereketinin hakettiği yeri bulması için, insanların daha iyi güzel yaşaması için çalışacağıma söz veriyorum.” dedi.

Daha sonra ailesiyle Yıldıztepe Mahallesi’ndeki baba evine giden Mustafa Balbay, burada annesi ve babasının elini öptü, sarıldı. Burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “Cezaevinde kalanların bir an önce çocuklarına kavuşmalarını diliyorum Cezaevlerinde bayramlarda, 'Bir dahaki bayramlarda sevdiklerinizle olmak dileğiyle...' anonsu yaparlar. Ben 9 Aralık'tan bu yana çok güzel bir bayram yaşıyorum. Bütün gücümle hem siyasetin rayında yapılması ama Türkiye’nin ne olursa olsun daha güzel olması için mücadele edeceğim. Ben ilk gün de söyledim, kin tutmayacağım ama her şeyi unutursun, sünger çekersin, o da sağlıklı değil. Bundan sonra hep birlikte nasıl yaşarız, hem bu sorunun yanıtını vermemiz lazım hem de Atatürk Türkiyesi’ni 21. yüzyıla taşımamız lazım. Siyasette iktidarın canını sıkacağım ve elini de sıkacağım. İkisini de yapacağım. Muhalefet eleştirmezse ülke iyi yönetilmez ama eli sıkılmaz, muhabbet olmazsa da diyalog olmaz.”

Evinin önünde sevenleriyle kucaklaşan Balbay, daha sonra eşi ve çocuklarıyla babasının evine gitti. Balbay’a CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti. 


CİHAN