İlahiyatçıdan çarpıcı çıkış : Sevişmek ibadettir

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, İslamiyet ve cinsellik konusundaki söyleşide islamiyette cinsellik ve ibadet ilişkisine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Demircan evlilik içi sevişmenin ibadet etmekle bir olduğunu söyledi.

İlahiyatçıdan çarpıcı çıkış : Sevişmek ibadettir
13 Ocak 2013 Pazar 13:33 tarihinde eklendi, 2.146 kez okundu.

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, İslamiyet ve cinsellik konulu programda cinsellik ve ibadet ilişkisine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 
"Sevişmekle ibadet etmek aynı şey. Hatta namaz kılmakla da aynı şey" diyen Demircan, İslam'da cinselliğin kutsal olduğunu söyledi. Demircan hızını alamayarak tıpkı ibadet etmek gibi evlilik hayatı içinde eşle girilen cinsel ilişkinin ahiret hayatı için bir yatırım olduğunun altını çizdi. Söyleşiyi yapan spiker Pelin Çift açıklamaları karşısında zaman zaman afalladı, yer yer de açıklamaları kahkahayla karşıladı.
 
“Sevişmek eşcinsellikten korur”
Demircan’ın “Namaz Allah’ın emridir. Sevişmek de Allah’ın emridir. O halde namaz ve sevişmek aynı şeydir.” şeklindeki akıl yürütmesi dikkatlerden kaçmadı. Demircan söyleşide şunları kaydetti:
 
"Bir insan evlilik hayatında eşimle ilişkiye girmiyorum diyemez. Bu zulümdür. Cinselliği yaşamak bizleri zinadan, eşcinsellikten korur Allah'ın rızasına götürdüğü gibi, eşlerimizle girilen ilişki de ahiret hayatı için bir yatırımdır. Sevaplı bir işlemdir. Cinsellik İslam'da kutsallıktır ve ibadet hayatının bir bölümüdür. Çünkü ibadet Allah'ın emir ve yasaklarını uygulamaktır. Namaz neden ibadettir, rabbimizin emri olduğu için. Namaz ve sevişmek aynıdır."