İlçe kadar Çadırkent !

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum (AFAD) tarafından Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde yapımı tamamlanan 35 bin kişi kapasiteli çadır kente sığınmacı alımına başlandı.

İlçe kadar Çadırkent !
26 Ocak 2015 Pazartesi 11:35 tarihinde eklendi.
BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum (AFAD) tarafından Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde yapımı tamamlanan 35 bin kişi kapasiteli çadır kente sığınmacı alımına başlandı.
 
Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG öncülüğündeki Kürt grupları arasında devam eden çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne sığınan Suriyeliler için hazırlanan Türkiye'nin en büyük çadır kentine öncelikle ilçede kurulan geçici kamplarda barınan Suriyeli sığınmacılar alındı. Çadır kentte incelemede bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 35 bin kişilik çadır kentte ağırlanmaya başlanan Suriyeliler'le sohbet eden Vali Küçük, tesislerde kalacak olanların tanıtım kartlarıyla giriş çıkış yapabileceklerini, dışarıda çalışıp, akşam ailelerinin yanına dönebileceklerini söyledi.
 
"GÜNDE 1000 MİSAFİR KABUL EDİLECEK"
 
Tesisin her türlü ihtiyacın düşünülerek inşa edildiğini belirten Vali Küçük, günde 1000 kişinin tesislere alınacağı ve yaklaşık 1 aylık süre içerisinde tesislere tüm misafirlerin kabul edileceği belirtildi. Kayıt merkezlerindeki işlemlerin ardından çadırlarına yerleştirilen Suriyelileri de ziyaret eden Vali Küçük, çocuklarla yakından ilgilendi. Suriye'den kaçarken kedisini de yanında getiren kız çocuğu ve Türkiye'de dünyaya gözlerini açan Mehmet bebek ile ilgilenen Vali Küçük, "Hiç merak etmeyin, yeni tesislerimizde her türlü ihtiyacınız düşünüldü. Tüm alt yapısı ve sosyal alanları mevcut tesislerde dilediğiniz gibi giriş çıkış yapabileceksiniz" dedi. 
 
İnşa edilen tesisin Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin gönül zenginliğini de gösteren bir eser niteliği taşıdığını vurgulayan Vali Küçük, "18 Eylül'den bu yana komşularımıza kapımızı açtık. Suruç ve Şanlıurfa halkına müteşekkirim, halkımız bir destan yazmıştır. Tüm çalışanlarımız dört aylık sürede kahramanlık örneği sergilemiştir. Bu büyük badire olabilecek en alt maliyet ve sıkıntılarla çözüm noktasına gelmiştir" diye konuştu.

DHA