İlçe sağlık müdürü ilk yardım kursu verdi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Bafra Kaymakamlığının yürüttüğü bakıma muhtaç bireylerin yaşam kalitesini artırma projesi Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü, eğitim salonunda devam ediyor.

İlçe sağlık müdürü ilk yardım kursu verdi
21 Aralık 2013 Cumartesi 16:51 tarihinde eklendi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın kursta ilk yardım ve ilk yardım konuları hakkında 54 bayan öğrenciye bilgilendirme yaptı.

İlk yardım konusunda konuşan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, “Günlük hayatta her türlü rahatsızlanmalar, afet ve kazalarla baş başa kalabileceğimizi, böyle durumlarda çoğu zaman ne yapacağımızı bilemiyoruz. Dolayısıyla vatandaşımızın bu konuyu çok önemsemeleri gerekiyor.’’ dedi.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, hayatımızın her anında karşılaşabileceğimiz olumsuz durumlar karşısında ilk müdahalenin önemini ve nasıl yapılacağını slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Zaman zaman öğrencilerden sahneye davet ederek uygulamalı olarak açıklamalarda bulundu. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Dr. Aytaç Akın, “İlk yardım konusunda tam bilgili olmayanların olaya müdahale etmemesi gerekiyor. Çünkü bilmeyenlerin müdahalesi işi daha da zorlaştırıyor.” dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının Desteklediği Bafra Kaymakamlığının Yürüttüğü projenin koordinatör yardımcı Cemalettin Cankurt ise projeye bizzat katkı sağlayan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ve Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın’a yaptığı çalışma dolayısı ile teşekkür etti.


CİHAN