Ilgaz'ın zirvesinde 23 dağcı

2 bin 150 rakımlı Küçük Çal Tepe’ye çıkan grup, belirlenen rota kasamında 2090 rakımlı Geyik Gediği mevkiisine yürüdü.

Ilgazın zirvesinde 23 dağcı
19 Şubat 2013 Salı 14:53 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği'nce düzenlenen Ilgaz Küçükhacet Kış Tırmanışı, Çankırı’nın yanı sıra Ankara, Bursa, Kastamonu ve Mersin'in Anamur ilçesinden gelen toplam 23 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
 
Buluşma noktası olan 1875 rakımlı Ilgaz Doruk Mevkisi için Karayolları Bakım Evi’nden başlayan yürüyüş, 1800 rakımlı Ilgaz Obası’na inilerek devam etti. Buradan 2 bin 150 rakımlı Küçük Çal Tepe’ye çıkan grup, belirlenen rota kasamında 2090 rakımlı Geyik Gediği mevkiisine yürüdü. Daha sonra kapalı, sisli ve ayaz bir havada zorlu bir parkurda yürüyen dağcılar öğlen saatlerinde 2 bin 546 rakımlı Küçük Hacet Tepesi'nin zirvesine ulaştı.
 
Tırmanışla ilgili bilgi veren Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilcisi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, her yıl düzenli olarak çeşitli dönemlerde gerçekleştirilen Ilgaz Dağı tırmanışlarından birini tamamladıklarını söyledi. Karatatar, "Zorlu hava koşullarında başlayan, ancak zirveye yaklaştığımızda açan hava ile güzel bir zirve fotoğrafı çektirdiğimiz tırmanışımızı tüm grup üyeleri ile birlikte tamamladık. Ankara, Kastamonu, Bursa ve Anamur’un yanı sıra Çankırı’dan da katılan dağcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

DHA