İlgi odağı oldular

Fransa’nın Strasbourg kentinde tarihi Odyssee sinema salonunda Perşembe akşamı 25.Türk Sinema Günleri yönetmen ve filmin başrol oyuncusu Uğur Yücel’in ‘Benim Dünyam’ filmiyle açıldı.

İlgi odağı oldular
13 Aralık 2013 Cuma 12:31 tarihinde eklendi.
Yurtdışında en eski Türk Sinema etkinliği olan Strasbourg Türk Sinema Günleri’nin açılışına filmin oyuncuları Uğur Yücel ve Beren Saat ile şarkıcı Kenan Doğulu katıldı.
 
3 Ocak tarihinde 100.yılına girecek dünyanın en eski 6 sinema salonundan biri olan ‘Odyssee’ salonunu tıklım, tıklım dolduran hayranları filmden çok Beren Saat ile Kenan Doğulu’nun fotoğraflarını çekmek için cep telefon ve fotoğraf makinalarıyla adeta birbiriyle yarıştı.
 
2013 yapımı ‘Benim Dünyam’ filminde görme engelli Ela’nın dramatik öyküsünü anlatan filmde Mahir hoca rolünü oynayan Uğur Yücel filmin öyküsünü seyircileriyle paylaştı. Filmin diğer oyuncusu Beren Saat “Bu film benim için çok özel bir film” yorumunda bulundu. Sinema Günleri’nin açılış konuşmasını Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal yaptı. Diplomatlar konuşmalarında sinemanın önemi ve Odyssee’nin tarihçesine değindiler. Odyssee sinema yönetmeni Faruk Günaltay Avrupa’da Türk Sinemasının önemine değinen konuşmasında “ticari amaç promasyon olmadan Türk sinema filmlerini Avrupa’da tanıtıyoruz. Fransa’nın Alsas gibi çok çeşitli hassasiyeti giderek artan ırkçılığa karşı Türk sinemasının insani manzaralarıyla, duygularıyla Türkiye’yi anlatıyoruz. Bundan üç yıl önce ben de bu ırkçı saldırıların hedefi olmuştum. Bize yapılan kin ve nefrete karşı en güzel cevap eski Roma imparatorunun deyimiyle düşmandan alınacak en iyi intikam ona benzememektir. Biz’de Türk ve diğer sinema filmleriyle bunu yapıyoruz” diye konuştu. Filmi izleyenler arasında sefire Tülay Soysal, dış temsilcilik çalışanları ve çok sayıda Fransız bulundu.

DHA