İlham Aliyev, AB liderleriyle görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Brüksel’de AB yetkilileriyle temaslarda bulundu

İlham Aliyev, AB liderleriyle görüştü
21 Haziran 2013 Cuma 15:18 tarihinde eklendi.

Avrupa Konseyi Başkanı Herman Von Rompuy’la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İlham Aliyev, Azerbaycan’ın Avrupa’ya mümkün olduğu kadar yakın olmak istediğini vurguladı. Demokratik gelişime taraftar olduklarını ifade eden Aliyev, bu konuda AB kurumlarının verdiği destek dolayısıyla da teşekkür etti.

İlham Aliyev, Güney Koridoru projesinin uygulanmasının, Avrupa’nın enerji haritasının tamamen değiştireceğini belirterek, “Bu kazan-kazan durumudur. Azerbaycan, Avrupa’da öngörülebilir ve uzun vadeli bir pazar bulmuş olacak, Avrupa da önümüzdeki on yıllar için alternatif doğalgaz tedarikçisine kavuşacak.” diye konuştu.

Herman Van Rompuy ise Güney Akım Koridoru projesindeki gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi; enerji alanında daha fazla işbirliği yapabileceklerini kaydetti. Rompuy, Karabağ sorunun adil bir şekilde çözülmemesi halinde Güney Kafkasya’da istikrarın sağlanamayacağına dikkat çekti ve AGİT MİNSK grubunun bu konudaki çabalarına destek verdiklerini dile getirdi.

İlham Aliyev, daha sonra AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile de bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Barroso, Güney Koridoru için verdiği tüm sözleri tutan Aliyev’e teşekkür etti.


CİHAN