İlk celsede tahliye

Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

İlk celsede tahliye
26 Ekim 2016 Çarşamba 13:27 tarihinde eklendi.
Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.
 
HASTANEDEN RAPORLAR İSTENDİ
Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme, sanığın daha önce Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nden alınmış raporlarının avukatı tarafından dosyaya sunulduğunu belirterek rapor örneklerinin hastaneden gönderilmesinin istenmesine ve sanığın İstanbul İl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'nden özel güvenlik görevlisi dosyasının raporlarının onaylı örneğinin gönderilmesinin istenmesine karar verdi. 
 
SANIK TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme sanığın savunmasının tespit edilmiş, delillerin önemli ölçüde toplanmış olduğunu, dosya kapsamında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilen rapora göre Bipolar duyguların bozukluğuna ilişkin hususlar nedeniyle suç tarihinde sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor alınması gerektiğinin değerlendirilmesi, sanığın tüm raporlarının toplanmamış olması nedeniyle rapor için sevk edilecek durumda olmadığını belirtti. Sanığın ilerde alınacak raporda kısmi yada tam akıl sağlığı bozukluğunun tespit edilme ihtimalini dikkate alan mahkeme Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verdi. Duruşma 21 Aralık tarihine ertelendi.
 
HAKİM: BAŞKA BİR GİRİŞİMDE BULUNURSA…
Tahliye kararının üzerine Ayşegül Terzi'nin bir avukatı avukatı, "Müvekkilimin başına ya bir şey gelirse..." diye karar tepki gösterdi. Mahkeme hakimi ise, “Şuan hastaneye sevk edilecek bir durumu yok. Başka bir girişimde bulunursa bildirirsiniz" dedi. 
 
AYŞEGÜL HEMŞİRE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Duruşma salonunda bulunan izleyiciler tahliye kararına tepki gösterirken Ayşegül Terzi sinir krizi geçirerek ağlamaya başladı. Terzi duruşma salonunda sanık için, “Öldürecek beni" diye bağırdı. Salondaki izleyiciler hem hakime hem de sanık avukatına tahliye kararı nedeniyle tepki gösterdi.
 
 
Arzu KAYA, İstanbul DHA