İlk haftasında 20 milyon indirildi

Mobil dünyanın efsane uygulamalarından BlackBerry Messenger (BMM), hızlı bir geri dönüş yaptı. BBM, iOS ve Android platformlarına sunulduğu ilk hafta içinde 20 milyondan fazla indirildi.

İlk haftasında 20 milyon indirildi
31 Ekim 2013 Perşembe 11:25 tarihinde eklendi.
BlackBerry’nin bir zamanlar bir numara olan mobil mesajlaşma uygulaması BBM, iPhone ve Android telefonlara hızla yayılmaya başladı. İlk haftası içinde 20 milyon indirilme rakamına ulaşan BBM’in toplam aktfi kullanıcı sayısı 80 milyonu geride bıraktı.
 
BBM, 22 Ekim’de iOS ve Android’e sunulmasının ardından ilk 24 saat içinde 10 milyon kez indirilmişti.
 
BBM birimi başkan yardımcısı Andrew Bocking, “İndirilme hızı memnun edici ancak asıl önemli olan BBM komünitesinin etkileşim içinde olması... Sadece indirilme verilerine değil, aktif kullanıcılarımıza odaklanacağız ve onların BBM’den keyif almasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.
 
BBM, daha önce uygulamaya kayıt yaptırmamış olan ve kullanıcıların sıraya girme zorunluluğunu kaldırdı ve kullanımı daha da kolaylaştırdı.
 
Eylül ayında sahte versiyonunun sızması nedeniyle beklenenden geç bir tarihte sunulan BBM, aylık aktif kullanıcı sayısı 350 milyon olan WhatsApp’i yakalayabilecek mi, merak konusu.

NTV