İlk idmanına çıktı

47 yaşındaki Faruk Yiğit, Yalova Demirspor formasıyla ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

İlk idmanına çıktı
13 Mart 2013 Çarşamba 17:11 tarihinde eklendi.

 

2005 yılında aktif futbol yaşantısını sonlandıktan 8 yıl sonra yeniden yeşil sahalara dönen eski Fenerbahçeli ve milli futbolcu 47 yaşındaki Faruk Yiğit, Yalova Demirspor formasıyla ilk antrenmanını gerçekleştirdi.
 
16 Mart 2013 tarihinde başlayacak Yalova 2'inci Amatör Küme A Grubu'nda mücadele eden Demirspor'un formasını terletecek olan Faruk Yiğit, Yalova Atatürk Stadyumu'nda ilk çalışmasına çıktı. Bir dönem Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe'de fırtına gibi esen son olarak da 2005 yılında Orhangazi Gençlerbirliği'nde aktif futbol hayatını tamamlayan Faruk Yiğit, bir süre antrenörlük yaptı. Faruk Yiğit, şöyle dedi:
 
"Futbola tekrar geri dönmemin nedeni spor yapmak. Son 6-7 yıldır antrenörlük yapıyordum. Bu seneyi boş geçirince Demirsporlu arkadaşlarım, beni ikna etti. Maksat spor olsun. Hem de boş geçecek sezonun 2-3 ayını futbol oynayarak değerlendireyim dedim."
 
YAŞ VE KİLO SORUNU OLMAZ
 
İlerleyen yaşına ve aldığı kilolara rağmen elinden geldiği kadar Demirspor'a katkıda bulunacağını kaydeden Faruk Yiğit, şöyle devam etti:
 
"Futbolumda yetenek olarak değişen bir şey yok ama tabii ki kilo ve yaş itibariyle gençler gibi olamayız. Ancak elimizden geldiği kadar yeteneklerimizi bir şekilde sahaya yansıtmalıyız. Gençlere bir şeyler göstermek açısından hem de kendime spor anlamında bana faydası olacağını düşünerek ben böyle karar aldım."
 
"İKNA ETMEM 2 AY SÜRDÜ"
 
Faruk Yiğit'in takımlarında oynayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Demirspor antrenörü Osman Yılmaz, takıma katkısının çok olacağını belirtirken şöyle dedi:
 
"İkna etmek için iki ay uğraştım. Bu sezon antrenörlük yapmayacağını söyledi. Bizde oynayacağıyla ilgili sevindirici haberi verdikten sonra kendisine Yalova Demirspor Kulübü olarak lisans çıkarttık. Takıma yüzde 100 katkı sağlayacak."

DHA