İlk ilahi şehitler için

Üç semavi dinin temsilcilerinden oluşan ülkemizin gurur kaynağı medeniyetler korosu kuzey Amerika turnesine Kanada'nın Montreal şehrinden başladı.

İlk ilahi şehitler için
26 Ekim 2014 Pazar 20:03 tarihinde eklendi, 1.538 kez okundu.
T.C. Dışişleri Bakanlığının himayesinde Kanada ve Abd’de konserler vermek üzere yola çıkan medeniyetler korosu bu vesileyle ülkemizde ki bir arada yaşama kültürünü göstermek ve ülkemiz hakkında ki birtakım yanlış algıları ortadan kaldırmak için Montrealin en önemli gösteri merkezlerinden olan İmperial gösteri sanatları salonunda yaklaşık 3000 kişiye unutulmaz bir konser verdi.
 
Koro yaklaşık bir saat sahnede kalarak 12 dilde şarkılar ve ilahiler seslendirdi. Konserin ev sahipliğini yapan T.C. Ottowa Büyükelçisi Selçuk Ünal yapmış olduğu konuşmada medeniyetler korosunun Kanada’da olmasından duyduğu mutluluğu dile getirip ülkemizle kanada arasında çok sağlam kültürel dostlukların daha da pekiştiğini dile getirdi.
 
Koro şefi Yılmaz Özfırat konserdeki ilk ilahi’yi Hakkari Yüksekovada şehit olan askerlerimize ve Ottowa daki terör saldırısında hayatını kaybeden Kanadalı askerler için söyleyeceklerini dile getirip terörün dili, dini ve ırkının olmayacağını belirtti.

Konser sonunda izleyiciler dakikalarca topluluğumuzu ayakta alkışladı.

Objektif Haber