İlk kafile güllerle karşılandı

MİLAS Bodrum Havalimanı'na THY tarafından Kuveyt'ten getirilen ilk turist kafilesi, güllerle karşılandı.

İlk kafile güllerle karşılandı
02 Temmuz 2017 Pazar 13:31 tarihinde eklendi, 1.818 kez okundu.
MİLAS Bodrum Havalimanı'na THY tarafından Kuveyt'ten getirilen ilk turist kafilesi, güllerle karşılandı.
 
Kuveyt Uluslararası Havalimanı'ndan saat 02.00'de Milas-Bodrum Havalimanı'na gelen 169 kişilik ilk Kuveytli turist kafilesi, su takı ve güllerle karşılandı. Kuveyt'ten Bodrum'a direkt uçuşla gelen 169 Kuveytli turisti TAV Milas-Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, THY Milas Bodrum Havalimanı İstasyon Müdürü Turan Yardımcı ve THY'nin Yer Hizmetleri Firması TGS'nin İstasyon Müdürü Cihan Erdinç karşıladı. TAV Milas-Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, kabin amiri Berfu Bilecel'e bir buket çiçek verdi. Davetliler ve uçuş ekibi birlikte, hazırlanan Bodrum-Kuveyt rotalı pasta kesildi. THY Milas Bodrum Havalimanı İstasyon Müdürü Turan Yardımcı, uzun süreden bu yana direkt tarifeli sefer yapamadıklarını belirtirken şöyle dedi:
 
"Milas Bodrum Havalimanı'na Kuveyt'ten gerçekleştirilen ilk sefer olması da ayrı bir güzellik oldu. İnşallah zaman içerisinde de arzu ettiğimiz doluluk oranları ile güzel seferleri icra edeceğiz. Yolcularımız direk uçmanın rahatlığı ve keyfi ile havalimanımıza inmiş oldular."
 
Seferlerle Kuveyt'e balık ihracatına da katkı sağlayacaklarını söyleyen Yardımcı, "Bölgemiz lokomotif ürünlerinden olan balık ihracatına da bu bağlamda destek vermiş olduk. Toplamda 15 sefer icra edilecek. En son seferimiz 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek" diye konuştu.
 
Ailesi ile birlikte Bodrum'a ikinci kez geldiğini belirten gelen Kuveytli Sami Almiacial, "Türkiye çok güzel. İlk kez Kuveyt'ten direkt uçuşla geldik. Bodrum'da tatil yapmayı çok seviyorum. Bodrum fantastik ve güzel bir yer" dedi. Ailesiyle Bodrum'a gelen Haya Almusserea ise 1 haftalık tatil yapacaklarını belirterek, "Kuveyt'ten Türkiye'ye ilk kez geldim. Daha önce Kuşadası'na gelmiştim. Türkiye'de güzel tatil destinasyonları var" diye konuştu.
 
Turistler gümrük kontrolünden geçtikten sonra, bavullarını alarak otobüslerle kalacakları otele gönderildi. 7 Eylül 2017 tarihine kadar Milas-Bodrum Havalimanı'na Kuveyt'ten haftada karşılıklı 1 uçuş düzenleneceği belirtildi.