İlk kez görüntülediler

Japon uzmanlar ve televizyoncular, Büyük Okyanus'un derinliklerinde yaşayan dev mürekkep balığını görüntülemeyi başardı.

İlk kez görüntülediler
08 Ocak 2013 Salı 10:05 tarihinde eklendi.

 

Japonya Milli Bilim Müzesi'nden uzmanlar, Japon kamu televizyonu NHK ve Discovery Channel'in işbirliği ile süren araştırmalar neticesinde denizin 630 metre derinliğinde dev mürekkep balığı ortaya çıktı. 100 kişilik ekip 400 saat süren çalışmanın neticesinde dev balığı buldu.

NHK kamerasına yansıyan görüntülerde gümüş renkli mürekkep balığının büyük siyah gözleri olduğu görülüyor. Müze uzmanı Tsunemi Kubodera, 630 metrede fark ettikleri balığı 900 metre derinliğe kadar takip ettiklerini belirtti. Mürekkep balığının uzun zamandır peşinde olduğunu belirten Kubodera, "Çok güzel bir şekilde parlıyordu. Kendi gözlerimle gördüğümde tüylerim diken diken oldu." diyerek duygularını aktardı. 
 
Mürekkep balığının 3 metre uzunluğunda olduğu kaydedildi. Japon uzman Kubodera, balığın 2 kolunun olmadığını, bunların da olduğu taktirde balığın boyunun 8 metreye çıkacağını belirtti. Mürekkep balığının boyları 17 santimetre ile 17 metre arasında değişen türleri var. Ama çoğunlukla 50-60 santimetre arasında oluyorlar.

CİHAN