İlk kez hakim karşısına çıkacaklar!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde geçen haziran ayında 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili, haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç.'nin Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına yarın (salı) başlanacak.

İlk kez hakim karşısına çıkacaklar!
31 Ağustos 2015 Pazartesi 20:10 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde geçen haziran ayında 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili, haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç.'nin Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına yarın (salı) başlanacak. Duruşmaya sayılı saatler kala aile, Ortacalı gönüllü dört avukata noterden vekalet verdi. 
 
Geçen 14 Haziran'da, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya'nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii'nde, su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıktı. Genç kız gözyaşları içinde toprağa verilirken; olayın aydınlığa kavuşturulması için özel ekip kuruldu. Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve MOBESE kameraları incelendi. Kaya, Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görüldü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. N.D. ve M.P.Ç. hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
 
Davanın yarın (salı) görülecek ilk duruşması öncesinde ailesi gönüllü avukatlar Berna Babaoğlu Ulutaş, Hasan İzmirlioğlu, İsmail Can Varol ve Musa Müfit Elitaş'a Ortaca Noterliği'nde davayı takip etmeleri için vekalet verdi.
 
Gönülü avukatlardan İsmail Can Varol, "Aileye, olay daha çok sıcakken Ortaca avukatları olarak gönüllü olarak davayı üstleneceğimiz sözü vermiştik. Bu bağlamda bugün Cansu'nun ailesiyle görüştük. Dava tarihi son dakika olarak açıklandı. Hazırlanmamız için çok fazla bir süre olmasa da biz ilk duruşmada elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
Cansu'nun babası Osman Kaya da acılarının halen tazeliğini koruduğunu belirtip, "Yarın, kızımın katledilmesiyle ilgili ilk dava görülecek. Mahkemeden için bizi de bugün arayarak bilgi verdiler. Dava aceleye gelmiş gibi görülüyor. Avukatlarımız bu bir gün içinde dosyayı inceleyerek, duruşmaya girecek. Bugün dört avukat arkadaşa vekalet verdik ama 50'nin üzerinde avukat bizi aradı. Dava günü yakın olduğundan birçok avukat arkadaş gelemedi. İlerleyen günler için davanın genişletilmesi ve kızımın cep telefonu kayıtlarının incelenmesi için savcılığa birçok dilekçe verdik. bizim canımız yandı, başkalarının canın yanmasın" dedi.