"İlk kez yenildiğimi hissediyorum"

Oğlu Azerbaycan'da geçirdiği trafik kazasında ölen, haberi duruşmada alan ve özel izinle cenazeye katılan 'Ergenekon' tutuklusu yarbay Mustafa Dönmez, avukatlarıyla konuştu.

İlk kez yenildiğimi hissediyorum
05 Eylül 2012 Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi.

 

'Ergenekon' duruşması sırasında oğlu Alp Kaan Dönmez'in ölüm haberini alan emekli Yarbay Mustafa Dönmez, duygularını avukatı Serkan Günel'e telefonda dile getirdi.
 
Avukatların anlattıkları da, Akşam gazetesinde Seda Kılıç imzasıyla yayınlanan haberde yer aldı:
 
"Hayatta şeytanla bile kavga edebileceğimi düşündürdüm ama bu sefer ilk kez yenildiğimi hissediyorum."
 
İşte acılı baba Dönmez'in avukatına anlattıkları: 
"Ben hayatta şeytanla bile kavga edebileceğimi düşünürdüm ama bu sefer ilk kez yenildiğimi hissediyorum. Şu anda sıfırdayım. Kendimi sıfırda hissediyorum. Ben hapisteyken dışarıda kalanları oğluma emanet etmiştim. Oğlum çok olgun, çok zeki bir çocuktu. Hangimiz baba hangimiz oğul anlaşılmazdı. Arkadaş gibiydik.
 
Oğlum staj için Belçika'ya gitmek istemişti. Ben Azerbaycan'da daha iyi inşaatlar olduğu için Azerbaycan'a gitmesini önerdim. Çok pişmanım, kendimi çok suçlu hissediyorum. Bundan sonra hayatıma nasıl devam ederim, nasıl yaşarım bilmiyorum" demesi üzerine Avukat Serkan Günel de, acılı babayı 'Sıfırdan başlayacağız. Hepimiz yanınızdayız' diye teselli etmeye çalıştı.
 
"BENİ BU HALE GETİRDİLER" 
Diğer avukatı Celal Ülgen'le de telefonla görüşen Dönmez, "Böyle bir acıyı hak etmedim' diye isyan etti.
 
Oğlunun cenazenin bekletilmesine sevindiğini söyleyen Dönmez, "Cenazesinin bekletilmesini sağlayanlara teşekkür ederim. Oğlumun cenazesine yetişebildiğim için sevinir hale geldim. Durumumu siz takdir edin. Beni bu hale getirdiler" dedi.
 
İZİN ALINMASINI BEKLEDİK 
Avukat Serkan Günel, 3,5 yıldır tutuklu olan Mustafa Dönmez'e bu acı haberi verme sürecini de anlattı:
 
"Biz, kazayı cuma akşamı öğrendik. Ama İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden izin almak için pazartesiyi beklemek zorundaydık. Elimizde izin olmadığı için de Mustafa Bey'e söylemedik. Çünkü kendisi Silivri 4 NO'lu Cezaevi'nde tek başına kalıyor. Kendisine bir şey yapmasından korktuğumuz için izin alana kadar bekledik."
 
Günel sözlerini şöyle sürdürdü: "Duruşmada yoktu. Önce sanıklara olayı anlattık. Daha sonra jandarma görevlileriyle Mustafa Dönmez'e haber yolladık. Kendisiyle ilgili bir tanık dinleneceğini ve mutlaka gelmesini söyledik. Bunun üzerine duruşmaya geldi. Tuncay Özkan'la davadan tanışıyor. En soğukkanlı o olduğu için onun söylemesini uygun gördük."

NTV